Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/03-12   -   Pressemeddelelse

Tvangsauktioner stiger

Antallet af tvangsauktioner var i februar 477. Det er en stigning på 69 tvangsauktioner i forhold til måneden før. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Det er lidt over niveauet i forhold til sidste år. I gennemsnit har der været 420 tvangsauktioner om måneden det seneste år.

"Indkomsttab som følge af ledighed er ofte baggrunden for en tvangsauktion. Det svage fald i ledigheden det sidste halve år har derfor medvirket positivt til, at antallet af tvangsauktioner fortsat ligger på et stabilt niveau trods stigningen i februar. Historisk set ligger tvangsauktionerne også på et forholdsvist lavt niveau, når man sammenligner med tidligere perioder med en svag økonomi og et presset boligmarked," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Realkreditrådets tal viser, at restanceprocenten de seneste 3 kvartaler har været nogenlunde konstant, og i septemberterminen var restanceprocenten 0,37.

"Restancerne har holdt sig på et lavt niveau gennem længere tid, og boligejerne er kun bagud med knap 37 øre, for hver 100 kr. de skulle betale i renter og afdrag på deres realkreditlån. Det viser, at langt de fleste boligejere har råd til at betale ydelsen på deres lån," konstaterer Ane Arnth Jensen.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire