Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/10-12   -   Pressemeddelelse

1.300 færre boligejere i betalingsproblemer

I dag er ca. 4.700 boligejere i restance. Det er omkring 1.300 færre end for et år siden. Også antallet af overtagne ejendomme falder.

Tallene understreger, at der fortsat er relativt få familier, der er i betalingsproblemer med deres boliglån. Det fremgår af Realkreditrådets statistik for restancer for 3. kvartal 2012.

"Der er 1.300 færre familier, som har problemer med at betale ydelsen på deres boliglån sammenlignet med for et år siden. I forhold til den seneste top for godt to år siden er antallet næsten halveret. Boligejerne har generelt styr på privatøkonomien. Samtidig er renterne historisk lave, og det har gjort det billigt at sidde i en ejerbolig. Det kan have hjulpet med at få privatøkonomien tilbage på sporet, trods den svage økonomiske udvikling", siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Restanceprocenten ligger i dag på 0,32 pct. Det svarer til, at boligejerne mangler at betale 32 øre for hver 100 kr., der skulle være betalt til realkreditinstitutterne. Samlet set er ca. 4.700 boligejere bagud med terminen på deres realkreditlån. Sidste år manglede institutterne at modtage 41 øre for hver 100 kr.

"Det er positivt, at kun få boligejere har betalingsproblemer", konstaterer Ane Arnth Jensen.

Fald i antallet af overtagne ejerboliger
Realkreditinstitutterne havde ved udgangen af 3. kvartal 2012 en beholdning af overtagne ejendomme på 578. Det er 88 færre end i 2. kvartal. Realkreditinstitutterne overtager løbende boliger på tvangsauktioner, hvis buddene er for lave. Efterfølgende sælger realkreditinstitutterne de boliger, de har overtaget.

"Realkreditinstitutterne har i det seneste kvartal overtaget færre nye boliger på tvangsauktioner end i tidligere kvartaler. Vi skal to år tilbage for at finde en periode, hvor realkreditinstitutternes beholdning af overtagne ejerboliger var lavere end i dag", siger Ane Arnth Jensen.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire