Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/01-13   -   Pressemeddelelse

Realkreditten skaber investeringsmuligheder

Markedet for danske realkreditobligationer er næsten halvanden gang større end Danmarks samlede årlige produktion, BNP. Det viser tal fra Nationalbankens værdipapirstatistik.

"Låntagerne er ikke de eneste, som nyder godt af realkreditsystemet. Også for investorerne er der store fordele, fordi de kan placere deres penge i sikre og likvide realkreditobligationer. Realkreditkreditobligationer er da også i høj kurs hos investorer i ind - og udland, og det kommer boligejere og virksomheder til gode i form af lave renter på realkreditlån," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

"På trods af investorernes store tillid til danske realkreditobligationer bliver der i det seneste udspil til internationale likviditetsregler lagt op til, at de skal betragtes som mindre sikre end fx statsobligationer. Det er helt forkert, da danske realkreditobligationer har vist sig særdeles sikre og efterspurgte, selv da finanskrisen var på sit højeste. Hvis udspillet bliver til virkelighed, vil forringelserne svække investorernes efterspørgsel og betyde højere renteomkostninger for danske boligejere og virksomheder. Og det vil naturligvis skade ikke bare boligejere og virksomheder, men også dansk økonomi som helhed," siger Ane Arnth Jensen.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire