Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/02-13   -   Pressemeddelelse

Realkredit styrker dansk konkurrenceevne

Realkreditudlånet til virksomheder er øget med 61 pct. siden 2007 - uden at virksomhedernes samlede renteudgifter er steget.

Danske virksomheder betalte i januar 2013 1,1 mia. kr. i renter og bidrag til realkreditinstitutterne. Det viser dagens tal fra Nationalbanken.

"Realkreditten kunne stille finansiering til rådighed for danske virksomheder under krisen. Vores realkreditmodel har på den måde vist sig modstandsdygtig over for finansiel uro, og investorernes tillid til danske realkreditobligationer har været usvækket. Til trods for en udlånsvækst på over 60 pct. siden 2007, er virksomhedernes samlede renteudgifter inkl. bidrag ikke steget. Forklaringen skal findes i det historisk lave renteniveau på realkreditlån," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

"Realkredittens stabile og billige lånemuligheder gavner de danske virksomheder. Det styrker dansk konkurrenceevne og er med til at holde hånden under dansk økonomi."

I januar 2013 betalte virksomhederne i gennemsnit 2,5 pct. i effektiv rente inkl. bidrag på realkreditlån.

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire