Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/06-13   -   Pressemeddelelse

Stabil prisudvikling på huse

Prisen på parcel- og rækkehuse er så godt som uændret i 1. kvartal 2013 i forhold til sidste år. Der er højere huspriser i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, mens der i de resterende tre regioner handles til lavere priser. Prisen på ejerlejligheder er i samme periode øget på landsplan med 5,4 pct. Det viser de seneste tal fra Boligmarkedsstatistikken.

"De seneste tal for boligmarkedet bekræfter, at prisudviklingen på parcel- og rækkehuse befinder sig i en stabiliseringsfase. Der er stadig et overtal af områder med årlige prisfald, men især omkring landets største byer er der nu små prisstigninger i forhold til for et år siden. Priserne på ejerlejligheder stiger til gengæld over det meste af landet. Der er prisstigninger på ejerlejligheder i fire af landets fem regioner, og der har nu været stigende priser i landet under ét i de seneste fem kvartaler," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

"Flere faktorer har gennem det seneste år styrket prisudviklingen på boligmarkedet. Ledigheden er trods den svage økonomiske udvikling forblevet på et forholdsvist stabilt niveau. Boligrenterne er fortsat lave, og boligomkostningerne er i dag på et niveau, som vi ikke har set siden slutningen af 1990erne. Udbuddet af ejerboliger er faldet med 9.000 de sidste to år. Og vi ser samtidig en tendens til en stærkere prisudvikling i de områder, hvor boligudbuddet er kommet ned på eller er under sit historiske gennemsnit. Det er især tilfældet for ejerlejligheder i hovedstadsområdet,".

Relevant information

http://www.realkreditraadet.dk/


Pressekontakt


Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire