Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/10-14   -   Pressemeddelelse

EU-afgørelse godt nyt for dansk realkredit

Dansk marathon-indsats bringer danske realkreditobligationer i bedste likviditetsklasse.

EU-Kommissionen har i dag offentliggjort de fremtidige likviditetskrav, de såkaldte LCR-krav.

EU-Kommissionen foreslår, at de største serier med realkreditobligationer kan tælle med som aktiver af allerhøjeste kvalitet (level 1 aktiver) i kreditinstitutters likviditetsbuffer.

Til forskel fra statsobligationer må realkreditobligationer dog maksimalt udgøre 70 pct. af likviditetsbufferen.

Danske realkreditobligationer er højlikvide og sikre papirer, og derfor anser investorerne dem som attraktive. Derfor ville det have haft alvorlige konsekvenser for dansk realkredit, hvis EU-Kommissionen havde undladt at kategorisere danske realkreditobligationer som level 1 aktiver.

Direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen siger:

"Der er fra dansk side leveret en helt enestående indsats, som har sikret, at de danske realkreditobligationer er kommet i kategorien for de mest likvide aktiver i Europa. Hvad der i begyndelsen kunne ligne et alvorligt tilbageslag for dansk realkredit, er i stedet gennem en målrettet og forstærket dansk indsats blevet vendt til en løsning, som vid udstrækning tilgodeser den danske realkreditmodel. Så der er god grund til at takke alle, der har været med til at løfte denne kæmpe udfordring, herunder regeringen, Folketinget, de danske EU-parlamentarikere, myndighederne, embedsværket og den finansielle sektor".

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire