Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/11-14   -   Pressemeddelelse

Flytteboom i 3. kvartal

Flere flytter til byerne, men det helt store flytteboom ses i 3. kvartal. I juli, august og september 2014 steg befolkningstallet i byerne således med godt 6.500 personer som følge af tilflytning fra andre dele af landet. Og den store tilflytning i 3. kvartal er også set i foregående år, viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Det er især unge, som søger mod byen ved studiestart.

Tilflytningen til byerne sker ikke jævnt henover året, men er især koncentreret omkring 3. kvartal. Siden 2009 er der flyttet godt 43.500 flere personer til byerne i 3. kvartal, end der er flyttet væk. Til sammenligning er der i alt flyttet omkring 10.000 personer til byerne uden for 3. kvartal.

"Det er ikke nyt, at flere vælger at bosætte sig i byerne, men i modsætning til, hvad man måske skulle tro, så ser vi ikke en konstant tilstrømning i løbet af året. Størstedelen flytningerne foregår nemlig i årets 3. kvartal, hvor nettotilflytningen til byerne er mere end fire gange højere end i årets øvrige kvartaler set under ét," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og tilføjer:

"Vi ser, at det er mange unge, som flytter til byerne, især i 3. kvartal. En del har formentlig afsluttet en ungdomsuddannelse før sommerferien, og det kan være med til at forklare den store tilflytning, hvor unge søger mod byen for at studere eller finde sig et arbejde."

Ane Arnth Jensen fortsætter: "Der kan være forskel på, hvilken boligtype det nyindkøbte klædeskab skal samles i. Men uanset om det er i et kollegieværelse, et lejet værelse eller et forældrekøb, så giver tilflytningen en øget efterspørgsel efter boliger generelt, og det bidrager til stigende boligpriser i byerne."

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire