Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/02-15   -   Pressemeddelelse

Færre boligejere er bagud med terminen

Kun 3.700 boligejere er lige nu bagud med terminen, og man skal seks år tilbage for at finde lavere restancer. Samtidig er antallet af overtagne ejendomme i realkreditten det laveste i fem år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

Restanceprocenten for 4. kvartal 2014 er på 0,25 pct., hvilket betyder, at boligejerne mangler at betale 25 øre for hver 100 kr., der skal betales i terminsydelse. 99,75 kr. ud af 100 kr. er altså betalt til tiden. Restancerne er markant lavere end i årene efter den finansielle krise, hvor restanceprocenten i en periode var dobbelt så høj som nu.

"Færre boligejere har problemer med at betale terminen på deres realkreditlån. Omkring 3.700 boligejere er lige nu bagud med terminen, og vi skal seks år tilbage i tiden for at finde lavere restancer," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

"Fleksibiliteten er stor i det danske realkreditsystem. Det giver de danske boligejere mulighed for nemt og billigt at udnytte det lave renteniveau til at få lave renter på deres realkreditlån. Det medvirker til, at restanceprocenten generelt har været lav både under og efter krisen."

Antallet af overtagne ejendomme i realkreditten er også faldet og er nu på det laveste niveau i fem år. Ved udgangen af 4. kvartal 2014 havde realkreditinstitutterne 245 overtagne ejendomme. Det er 22 færre i forhold til kvartalet før og et fald på 161 sammenlignet med sidste år.

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire