Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/04-15   -   Pressemeddelelse

Fortsat få tvangsauktioner

I marts var der 296 tvangsauktioner, og dermed er antallet af tvangsauktioner på det samme lave niveau, der har kendetegnet det seneste år. Siden starten af 2014 har der i gennemsnit været 292 tvangsauktioner om måneden. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

"Antallet af tvangsauktioner er i marts steget en lille smule, men ligger fortsat omkring det laveste niveau siden finanskrisen. Niveauet afspejler, at danske boligejere vedholdende er blevet bedre til at betale ydelsen på deres realkreditlån," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Senest toppede antallet af tvangsauktioner i februar 2012, og derfra har antallet været faldende til det nuværende niveau. På samme tid har renterne været faldende, og de lavere renter har styrket boligejernes betalingsevne.

"De senere års rentefald har givet boligejerne lavere ydelse på realkreditlånet. Har man haft et lån med variabel rente, har man automatisk fået glæde af rentefaldet, og har man et fastforrentet lån har man mulighed for at konvertere ned i en historisk lav fast rente på 2 pct. Sammenlignet med slutningen af februar 2012 betyder rentefaldet en ydelsesbesparelse efter skat på et fastforrentet lån på 450 kroner om måneden per lånt million. Det giver mere luft i boligejernes økonomi," siger Ane Arnth Jensen.

Pressekontakt

Pressetelefon
  + 45 33 12 48 11

Firma

Finans Danmark
Amaliegade 7
1256 København K, Danmark

  33 12 48 11

http://www.finansdanmark.dk

Modtag nyheder fra Finans Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire