Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/02-12   -   Pressemeddelelse

Europæisk konference om forskning og samfundsproblemer

80 ledende europæiske forskere kom med bud på, hvilken forskning der skal prioriteres i fremtiden for at løse de største samfundsudfordringer.
Diskuterede udfordringer
Copenhagen Research Forum holdt 16. januar konference med Europas fremmeste forskere inden for blandt andet sundhed, fødevarer, transport og energi. Forskerne diskuterede de udfordringer, der fremgår af EU's rammeprogram for forskning og innovation i 2014-2020, "Horizon 2020".

6 udfordringer for samfundet
Konferencen udmunder i en rapport fra forskerne i Copenhagen Research Forum, der kommer med anbefalinger til, hvordan europæisk forskning skal fokusere på de seks samfundsudfordringer:
Sundhed, demografisk udvikling og velfærd
Fødevaresikkerhed, bæredygtigt landbrug, havforskning og bioøkonomi
Sikker, ren og effektiv energi
Intelligent, grøn og integreret transport
Klimaindsats, ressourceeffektivitet og råvareforsyning
Rummelige, innovative og sikre samfund
Tværfaglighed absolut nødvendigt
Til konferencen blev der lagt stor vægt på, at tværfaglighed er nødvendigt for at løse de samfundsmæssige udfordringer. Liselotte Højgaard, formand for Copenhagen Research Forum og klinikchef på Rigshospitalet, forklarede, at det svarer til at se på udfordringerne i et helikopterperspektiv:

Op i helikopteren
"Jeg håber, at vi sammen kan sætte os i helikopteren og se ud på 'Horizon 2020'. Det er svært at spå, især om fremtiden, medmindre man selv designer den. I er her for at designe fremtiden i 2020, sagde Liselotte Højgaard"

Innovation har brug for erhvervsliv og universiteter
Desuden blev det understreget til konferencen, at samarbejdet mellem erhvervslivet og universiteterne er alfa og omega for at styrke innovationen. Morten Østergaard, minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, var begejstret for forskernes indspark:

Konstruktivt udspil
"Jeg synes, at det virker som et ekstremt konstruktivt indspil. Fordi det er så konkret i sin form, og går ind på præmissen for programmet, så tror jeg, der er stor chance for, at det får betydning, sagde ministeren"

Præsenteres på ministerkonference
Resultaterne fra Copenhagen Research Forum vil blive præsenteret på en ministerkonference den 1. februar 2012 som en del af det danske EU-formandskabs program. Efter denne konference vil resultatet blive forelagt Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og andre centrale aktører i foråret 2012.

Værterne bag konferencen var DTU, KU og Region Hovedstaden.

Om Copenhagen Research Forum
Copenhagen Research Forum samler forskningsverdenens respons på EU's udspil til forskningsprogram for 2014-2020 ("Horizon 2020")

Relevant information

http://www.regionh.dk


Pressekontakt


Firma

Region Hovedstaden
Regionsgården, Kongens Vænge 2
3400 Hillerød, Danmark

  +45 70 20 95 88
  +45 70 20 95 88

http://www.regionh.dk

Modtag nyheder fra Region Hovedstaden på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire