Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/11-14   -   Pressemeddelelse

Ny direktør for Rigshospitalet og Glostrup Hospital ansat

Per Christiansen skifter fra regionsdirektør i Region Nordjylland til Hovedstaden

Det bliver en 57-årig nordjyde med mange års erfaring i det danske sundhedsvæsen, som skal stå i spidsen for den kommende sammenlægning af Rigshospitalet og Glostrup Hospital.
Region Hovedstaden har netop ansat Region Nordjyllands nuværende regionsdirektør Per Christiansen i stillingen som hospitalsdirektør fra 1. januar 2015.

Lang karriere i sundhedsvæsenet
Per Christiansen er uddannet Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet, og har været regionsdirektør i Region Nordjylland siden august 2009.
Før da var han direktør for Sygehuse og Psykiatri i Region Nordjylland fra februar 2006 til juli 2009.
Fra september 2001 til januar 2006 var Per Christiansen direktør for Aalborg Sygehus, og inden da direktør for Psykiatrien i Nordjyllands Amt fra marts 2000 til august 2001.

Del af historisk stor sammenlægning
Regionsrådet i Region Hovedstaden har som led i Hospitals- og Psykiatriplan 2020 vedtaget en historisk stor omlægning af hospitalsdriften i hovedstadsregionen.

Beslutningen betyder, at flere af landets største hospitaler får sammenlagt deres ledelser for at effektivisere administrationen, styrke fagligheden og give de afdelinger, som behandler patienterne, bedre mulighed for at koordinere deres ressourcer.
Rigshospitalet og Glostrup Hospital bliver ét 'superspecialiseret' hospital, der skal fokusere på forskning og højt specialiseret behandling på internationalt niveau.

- Jeg ser frem til den store opgave, det bliver, at sikre at både patienter og personale får mest mulig ud af sammenlægningen. Det skulle gerne betyde mindre administration, højere kvalitet og sætte patienten i centrum, siger Per Christiansen.
Regionsdirektør Hjalte Aaberg glæder sig over ansættelsen af Per Christiansen.

- Jeg mener, vi har fået den helt rigtige mand til at sætte kursen for den ledelsesmæssige sammenlægning af de to hospitaler. Sammenlægningen rummer meget store fordele for borgerne i hovedstadsregionen, og det er jeg sikker på, at Per Christiansen, sammen med personalet, vil kunne forløse på fornemmeste vis, siger Hjalte Aaberg.

Pressekontakt

Per Christiansen
Kommende direktør for Rigshospitalet og Glostrup Hospital
  40 80 46 10

Firma

Region Hovedstaden
Regionsgården, Kongens Vænge 2
3400 Hillerød, Danmark

  +45 70 20 95 88
  +45 70 20 95 88

http://www.regionh.dk

Modtag nyheder fra Region Hovedstaden på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire