Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/05-11   -   Pressemeddelelse

Nye professorer styrker kræftområdet

Forretningsudvalget i Region Nordjylland har godkendt oprettelsen af fire nye professorater på Aalborg Sygehus. Beslutningen styrker Aalborg Sygehus' status som universitetshospital i det kommende samarbejde med Aalborg Universitet.

Professoraterne er de første af flere, som Region Nordjylland venter at skulle oprette i samarbejde med Aalborg Universitet over de næste år. Det sker i forbindelse med, at Aalborg Sygehus ved indgangen til 2013 indgår universitetshospitalssamarbejde med Aalborg Universitet.

- Det er en bevidst satsning på at styrke Aalborg Sygehus' status som universitetshospital i samarbejdet med Aalborg Universitet. Regionen vil sikre forskningen de bedste muligheder, og oprettelsen af fire professorater skal understøtte en endnu bedre klinisk forskning, der især vil gavne kræftbehandlingen, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør.

Udover de fire professorater skal der overføres professorater, som allerede findes i samarbejdet med Århus Universitetshospital. Dernæst skal antallet af professorater udbygges i takt med bevillinger til forskningssamarbejdet.

Faglig opgradering der styrker universitetshospitalet

- Det er naturligvis en faglig opgradering af de afdelinger, som nu får kliniske professorer. Men vi ser det også som et vidnesbyrd om Region Nordjyllands ambition om at styrke Aalborg Sygehus' position som universitetshospital, siger Lars Hvilsted Rasmussen, forskningschef ved Aalborg Sygehus.

De fire professorater, som oprettes, er inden for onkologi, hjerte-lungekirurgi, patologi og klinisk genetik. At valget netop er faldet på disse specialer skyldes, at de alle er vigtige i forhold til regionens ønske om at styrke kræftområdet:

- De fire specialer, som professoraterne dækker, repræsenterer faglige områder i stor udvikling, og hvor det er vigtigt konstant at være på forkant med den nyeste viden. Det skal sikre patienterne den bedste og mest effektive diagnostik og behandling, forklarer Lars Hvilsted Rasmussen.

Udover at styrke lungekræftbehandlingen vil det nye professorat inden for hjerte-lungekirurgi også styrke det vigtige hjerteområde, hvor Aalborg Sygehus i forvejen har et professorat inden for kardiologi.

Bedre forskning og rekruttering

Oprettelsen af de fire professorater skal samtidig understøtte en endnu bedre klinisk forskning, forklarer Lars Hvilsted Rasmussen:

- De fire professorater er vigtige elementer i et stadigt stærkere forskningsmiljø i Nordjylland. Desuden ved vi af erfaring, at når vi styrker forskningsmiljøet inden for et speciale, har det en positiv afsmitning på vores rekrutteringsmuligheder og i den sidste ende de ydelser, vi kan tilbyde de nordjyske patienter.

Relevant information

http://www.rn.dk


Pressekontakt


Firma

Region Nordjylland
Niels Bohrs Vej 30
9220 Aalborg Øst, Danmark

  96 35 10 90

http://www.rn.dk

Modtag nyheder fra Region Nordjylland på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire