Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/05-11   -   Pressemeddelelse

Årets Bioanalytiker: Det har været en rejse

Bioanalytikerprisen gik i år til afdelingsbioanalytiker Jette Mikkelsen fra Klinisk Immunologisk Afdeling. Og det skete under stort opbud i Store Auditorium tirsdag den 10. maj.
Afdelingsbioanalytiker Jette Mikkelsen, Stamcellelaboratoriet Traditionen tro var årets symposium for bioanalytikere og laboranter et stort trækplaster, da Rigshospitalet lagde auditorium og forhal til et spækket heldagsprogram med ekspertoplæg, festligt netværkeri, en posterudstilling og - som traditionen byder - uddelingen af årets bioanalytikerpris. I år gik prisen til Jette Mikkelsen fra Stamcellelaboratoriet, Rigshospitalets Blodbank.

- Det har været en lang rejse, lød det i takketalen fra Jette Mikkelsen, som var overrasket men også lykkelig for anerkendelsen. En rejse, som har budt på mange oplevelser og faglige udfordringer, siden hun i 1989 kom til Rigshospitalet fra Hvidovre Hospital, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse.

Rejsen er langt fra slut
Men rejsen slutter ikke her. Jette Mikkelsen har tænkt sig at fortsætte med at kæmpe for sagen - at styrke Rigshospitalets arbejde på stamcelleområdet - i mange år endnu. Hun vil se projektet vokse og være med til at skabe endnu større rum for udveksling, modtagelse og levering af stamceller - nationalt som internationalt - og dermed gøre sit til at slå Rigshospitalets position yderligere fast på verdenskortet. Alligevel kan hun allerede se tilbage på en karrieremæssig perlerække af banebrud i sit faglige virke gennem mere end 20 år, hvor hun som ankerkvinde og frontløber i stamcellelaboratoriet har ført Rigshospitalet sikkert gennem den rivende udvikling, der er sket inden for høst af stamceller, forarbejdning, opbevaring og levering til stamcelletransplantation.

Vil etablere navlesnorsbank
Symposiegruppen begrundede blandt andet prisindstillingen med, at Jette Mikkelsen - med sin utrættelige indsats for at bringe Rigshospitalet i front og evne til at dele ud af sin viden, når det gælder stamcellehøst, forarbejdning, kvantitering og kvalitetssikring af komponenter til allogen stamcelletransplantation - har bidraget helt ekstraordinært til at skabe bedre procedurer, større aldersspænd i behandlingerne og kortere ventetider til gavn for patienterne.

Men også hendes ihærdige indsats for på sigt at etablere en navlesnorsbank bliver fremhævet.
- Ved at tilbyde udveksling af navlesnorsstamceller til andre hospitaler verden over, vil Rigshospitalet på sigt kunne forsyne sig selv og finansiere ordningen gennem et internationalt samarbejde, forklarer Jette Mikkelsen. En navlesnorsbank vil kunne fastholde Rigshospitalet i front i Europa ved at sikre patienters muligheder for også i fremtiden at kunne få tilbudt stamcellebehandlinger med kort varsel gennem et internationalt, velkoordineret samarbejde mellem hospitaler.

Kollegerne får ros
Selvom Jette Mikkelsen er et enestående eksempel for andre - og en teambuilder, der brænder for sagen - er hun ikke bleg for at fremhæve sine kolleger under årets prisoverrækkelse. Ikke mindst den nu pensionerede overlæge i Rigshospitalets Blodbank, Ebbe Dickmeiss, får et par anerkendende ord med på vejen. Alle i hele teamet er ifølge prisvinderen gået foran, når det gjaldt, og har arbejdet over, når patienternes liv har stået på spil.

- At jeg står her i dag og kan kalde mig Årets Bioanalytiker, det er i høj grad resultatet af et årelangt og bragende godt og fagligt inspirerende teamwork i laboratoriet. Uden mine hårdt arbejdende kolleger var vi ikke nået så vidt med at sikre og forbedre mulighederne for stamcellebehandling, som vi er i dag. Vi er ofte patienternes sidste livline, når det står allermest kritisk til, så vi går ikke bare hjem kl. 15, hvis en transplantation venter, og hvis deres liv afhænger af os, fortæller Jette Mikkelsen, som er pavestolt over prisen og glad for at se laboratoriets arbejde fremme i lyset.

Udover titlen, hæderen og æren, der følger med kåringen som Årets Bioanalytiker på Rigshospitalet, blev Jette Mikkelsen også belønnet med en kunstgave og en check på 10.000 kr., der skal anvendes til faglig og personlig udvikling.

Om Bioanalytikerprisen
"Rigshospitalets Bioanalytikerpris" er stiftet i år 2000. Prisen kan ikke søges, men tildeles efter indstilling en bioanalytiker/laborant på Rigshospitalet som anerkendelse af en ganske særlig indsats inden for bioanalytikerfaget, herunder udvikling, forskning, uddannelse og ledelse.

Relevant information

http://www.rigshospitalet.dk


Pressekontakt


Firma

Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
DK-2100 København Ø, Danmark

  3545 4142

http://www.rigshospitalet.dk

Modtag nyheder fra Rigshospitalet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire