Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/12-18   -   Pressemeddelelse

Bosch præsenterer allerede i dag fremtidens mobilitet



Verdenspremiere på det nye shuttlekonceptkøretøj på CES 2019 i Las Vegas.

- Bosch-direktør Markus Heyn: I fremtiden vil alle køretøjer på vejene gøre brug af digitale tjenester fra Bosch
- Ecosystemet af mobilitetstjenester fra Bosch gør shuttlemobilitet fleksibel og velegnet til brug i hverdagen
- Bosch udvikler systemer og komponenter for automatisering, sammenkobling og elektrificering af shuttlekøretøjer

Stuttgart, Tyskland – Et let, luftigt, minimalistisk design, en futuristisk yderskal af skærme og glas og en rummelig kabine – sådan vil arkitekter måske beskrive en helt ny struktur, men i realiteten passer beskrivelsen også på en helt ny klasse af køretøjer og en ny slags mobilitet: førerløse elektriske shuttlekøretøjer, der glider næsten lydløst gennem de store byer og er trådløst forbundet med deres omgivelser. De vil snart blive et almindeligt syn i gadebilledet – hvad enten de transporterer varer eller mennesker. Bosch leverer komponenter og systemer for automatisering, sammenkobling og elektrificering af disse shuttlekøretøjer, men shuttelmobilitet ville ikke være mulig uden mobilitetstjenester. I fremtiden vil Bosch også tilbyde disse tjenester og koncentrerer dem i et smart, trådløst forbundet ecosystem. Det omfatter reserverings-, dele- og netværksplatforme, parkerings- og ladetjenester og softwareløsninger for administration og vedligeholdelse af køretøjerne samt infotainment under kørslen. Bosch udvikler en unik pakke af hardware, software og mobilitetstjenester for fremtidens shuttlemobilitet, siger Markus Heyn fra ledelsen hos Robert Bosch GmbH. På CES 2019 i Las Vegas, verdens største elektronikmesse, vil Bosch præsentere sine løsninger til denne type transport med et konceptshuttlekøretøj, og de besøgende på messen vil kunne opleve det komplette udbud af tjenester.

Tjenester fra Bosch for brugere og shuttleudbydere
Shuttlekøretøjssegmentet opstår som resultatet af den stigende efterspørgsel efter deletjenester: Alene i Europa, USA og Kina vil ca. en million af sådanne on demand-shuttelbusser være på vejene allerede i 2020, og der vil være 2,5 millioner i 2025 (kilde: Roland Berger). Mange af disse køretøjer, der er til rådighed 24/7, vil køre helt elektrisk, og senest i midten af næste årti vil de også være helt selvkørende. Derfor har Bosch fyldt hver kvadratcentimeter af sit konceptshuttlekøretøj med en passende teknologi – fra elektriske drivaggregater og 360 graders omgivelsessensorer til sammenkoblingsstyring og bilcomputere.

Disse komponenter og systemer er dog kun et skridt på vejen til shuttlemobilitet. For at gøre on demand-køretøjer egnede til fleksibel hverdagsbrug skal de sluttes til digitale mobilitetstjenester. Disse tjenester giver brugerne mulighed for at reservere køretøjerne, dele tur med andre passagerer og betale for turen. Også opladning af køretøjerne, service og vedligeholdelse og ruteplanlægning og administration kræver tjenester, som Bosch fremover vil tilbyde udbyderne af shuttleflåder i et trådløst forbundet ecosystem.

Booking og deling
Brugerne kan nemt booke et shuttlekøretøj via deres smartphone. I baggrunden registrerer en algoritme, hvilket køretøj der er tættest på den ønskede lokation, og hvilke andre brugere der ønsker at køre en lignende strækning. Jo flere passagerer et enkelt shuttlekøretøj kan transportere, jo billigere bliver turen. Samtidig reduceres trafikmængden i byerne, og miljøet aflastes. Bosch udvikler de nødvendige softwareplatforme til dette formål. Når shuttlekøretøjet holder ved det ønskede afhentningssted, identificerer brugeren sig ligeledes med sin smartphone – takket være Bosch’s digitale adgangsservice Perfectly Keyless. Den registrerer ejerens smartphone så entydigt som et digitalt fingeraftryk og åbner kun køretøjet for denne. Dermed får alle passagerer det sæde, de har reserveret.

På farten elektrificeret og automatiseret
Takket være Bosch’s elektriske akseldrev er shuttlekøretøjerne særligt effektive og dog overkommelige på deres vej gennem byen. Og Convenience Charging service fra Bosch ved lige nøjagtigt, hvor længe batteriladningen holder, og hvor der kan lades ny strøm. Denne tjeneste betyder, at det allerede i dag er således, at bilisterne ikke behøver bekymre sig om at strande med et fladt batteri. Desuden forbinder tjenesten køretøjsinformationer som den aktuelle batteriladestatus og fx energiforbrug pga. varme- og klimaanlæg med data fra omgivelserne som fx kø og vejrmelding for en helt nøjagtig prognose af rækkevidden. Desuden finder Convenience Charging den ideelle ladestation og kan reservere den på forhånd. Og takket være et standardiseret adgangs- og betalingssystem er det så nemt som aldrig før at tanke strøm.

Førerløse e-shuttles giver brugerne transport, der ikke kun er næsten emissionsfri, men også meget sikker. Bosch udvikler og fremstiller fx sine egne radar-, video- og ultralydssensorer, bremsestyringssystemer og elektrisk servostyring for automatiseringen. Smarte digitale tjenester er også her uundværlige: Med predictive road-condition services fra Bosch ved automatiserede køretøjer på forhånd, hvilke omgivelsesbetingelser de kan forvente. De kan således tilpasse deres kørestil efter behov for at sikre maksimal sikkerhed på hele turen. Bosch road signature er en kortbaseret lokaliseringstjeneste, som automatiserede køretøjer kan anvende til at bestemme deres position på vejbanen med få centimeters nøjagtighed – en anden vigtig forudsætning for automatiske shuttlekøretøjers sikkerhed.

Komfortabel kabine
Bosch har designet kabinen i sit konceptkøretøj med plads til fire passagerer. For maksimal benplads og komfort sidder passagererne over for hinanden. Infotainment leveres på skærme, der enten kan anvendes af hver enkelt passager eller i grupper: fx kan en familie se en film sammen, mens de er på vej på weekendtur, eller kollegaer kan arbejde på en præsentation på vej til kontoret. Smartphones bruger onboard Wi-Fi og kan forbindes trådløst med infotainmentsystemet takket være sammenkoblingsteknologi fra Bosch. Shuttlekøretøjet bliver en personlig assistent med concierge service. Den er informeret på bedste måde og forsyner til enhver tid passagererne med anbefalinger, reservationer, vejrrapporter og rejsetip. På destinationen betaler passagererne for deres tur med ePayment-tjenesten fra Bosch.

Vedligeholdelse og administration
Men Bosch-tjenester slutter ikke, når en personkørsel er afsluttet: Det kamerabaserede system for kabinekontrol fra Bosch, ser efter, om nogen har glemt deres telefon eller taske. Hvis en passager glemmer noget, informerer shuttelkøretøjet ham/hende direkte via smartphone. Kameraerne kan også registrere tyggegummi på sædet eller en væltet kaffekop – med andre ord om shuttlekøretøjet skal rengøres – og kan omgående udføre det nødvendige. Derved kan alle passagerer starte deres tur i et rent shuttlekøretøj. Bosch’s service for over-the-air updates kan konstatere, om de førerløse shuttlekøretøjer har den nyeste software. Tjenesten registrerer softwareopdateringer, så snart de er til rådighed, og ajourfører dataene sikkert og pålideligt. Takket være sensorer i køretøjet kan predictive diagnostics overvåge vigtige komponenters tilstand og informere shuttlekøretøjet, inden der rent faktisk opstår en fejl, således at køretøjet har tid nok til selv at køre til et værksted. Det forhindrer køretøjet i pludseligt at bryde sammen, hvilket er en fordel for udbyderne. I fremtiden vil Bosch samle opdateringer fra dataskyen og predictive diagnostics i en omfattende sammenkoblingsplatform. Det vil give bilproducenter og shuttletjenesteudbydere en konstant oversigt over deres flåders tilstand, således at de kan sørge for, at deres shuttlekøretøjer altid er klar. Og endelig sørger sikkkerhedsløsninger fra Bosch-datterselskabet ESCRYPT for køretøjernes sikkerhed – det være sig for nøgleløse adgangssystemer, datasammenkobling med verden udenfor eller softwareopdateringer.

Bosch på CES 2019
PRESSEKONFERENCE: I Ballrooms B, C og D, Mandalay Bay Hotel, Las Vegas South Convention Center, Level 2, fra kl. 9:00 to 9:45 lokal time mandag d. 7. januar 2019
MESSESTAND: Tirsdag til fredag, 8.-11. januar 2019, i Central Hall, stand #14020
Følg Bosch CES 2019 highlights på Twitter: #BoschCES

Billeder


Pressekontakt

Lisa Berg Nielsen
Kommunikationschef
  +45 44 89 82 11

Firma

Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
2750 Ballerup, Danmark

  +45 44 89 82 11

http://www.bosch.dk

Modtag nyheder fra Robert Bosch A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire