Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/10-20   -   Pressemeddelelse

Bilen parkerer sig selv i Stuttgart Lufthavn



Bosch, Mercedes-Benz og Apcoa samarbejder om at levere verdens første kommercielle, automatiserede parkeringsservice i Stuttgart Lufthavns P6-parkeringshus. Det er den nye Mercedes-Benz S-klasse, som er blevet udstyret med teknologien, der muliggør førerløs, fuldautomatisk parkering.

- ”Apcoa, Bosch, Mercedes-Benz og Stuttgart Lufthavn vil arbejde sammen om at gøre parkering fuldt automatisk,” siger Christoph Hartung, fra Connected Mobility Solutions hos Bosch.
- Automatiseret parkeringsservice (AVP) vil i fremtiden mindske stressniveauet i lufthavnen

Stuttgart, Tyskland - AVP-systemet er udviklet af Bosch og Mercedes-Benz, som sammen med parkeringshus-operatøren Apcoa er i gang med at gøre det klar til kommerciel drift i Stuttgart lufthavn.
Den nye Mercedes-Benz S-klasse er allerede gearet til at rumme den teknologi, en infrastrukturbaseret AVP kræver, og som sætter bilen i stand til at udføre en smartphone-kommando om at køre sig selv til en reserveret parkeringsplads.

Førerløs, billetløs og luksuriøs parkering
"Med den automatiserede parkeringsservice demonstrerer Mercedes-Benz, at førerløs parkering snart vil være mulig, så det med den nye S-klasse ikke kun er kørslen, der er luksuriøs, men også parkeringen," siger Dr. Michael Hafner, leder af afdelingen for automatiseret kørsel hos Mercedes-Benz AG.
P6-parkeringshuset i Stuttgart Lufthavn fungerer som pilotprojekt. Her vil virksomhederne teste, hvordan bilteknologien interagerer med den intelligente Bosch-infrastruktur og APCOA FLOW, som er Apcoas digitale platform, der gør hele parkeringsprocessen billetløs og kontantfri. Målet er at sikre, at interaktionerne mellem bilerne, infrastrukturteknologien og parkeringshusoperatøren kører problemfrit og optimeret.

Tjek ind, mens bilen parkerer sig selv
I lufthavnen kommer afleverings- og afhentningsområdet til at ligge lige bag indgangen til P6-parkeringshuset, så AVP-brugerne bekvemt kan forlade deres bil og gå til terminalen og tjekke ind, mens bilen parkerer sig selv i kælderen.
"Automatiseret parkeringsservice forbedrer virkelig vores passagerers komfort og bekvemmelighed og sparer dem tid, især når de har travlt og bare skal have parkeret bilen hurtigt i lufthavnen", siger Walter Schoefer, ledelsestalsmand for Flughafen Stuttgart GmbH.
I testfasen vil P6 i første omgang have to pladser til rådighed for selvparkerende køretøjer. Flere pladser tilføjes, i takt med at efterspørgslen øges.

Kamerabaseret, intelligent infrastruktur
Til AVP bruger Bosch for første gang kamerabaseret infrastruktur til at opdage baner og forhindringer – indtil nu har lidarsensorer været anvendt til dette formål. De nye Bosch videokameraer får premiere i Stuttgart Lufthavn, hvor de vil identificere ledige parkeringspladser, overvåge kørselsgangen og dens omgivelser og opdage forhindringer og mennesker. Et kontrolcenter i parkeringshuset beregner den rute, bilerne skal tage for at nå frem til et ledigt sted.
”Vores intelligente parkeringshus-infrastruktur er grundlaget for fremtidens førerløse parkering,” siger Christoph Hartung.
De oplysninger, kameraerne leverer, gør det muligt for bilerne at køre rundt i parkeringshuset på egen hånd – selv på smalle ramper. Bilernes teknologi konverterer autonomt informationen fra infrastrukturen til køremanøvrer. Hvis kameraerne fx registrerer en uventet forhindring, udfører køretøjet automatisk et nødstop

Flere parkeringshuse med AVP i fremtiden
Ensartede standarder og grænseflader sikrer en lydefri kommunikation mellem bilerne og infrastrukturteknologien. Hermed baner Bosch og Mercedes-Benz vejen for verdens første infrastrukturbaserede løsning til automatisk parkering i blandet parkeringsgarage-trafik – så du som kunde sparer tid og undgår lange gåture til bilen. Det er Boschs mål fremover at udstyre mange flere parkeringshuse med AVP-infrastrukturteknologi.
Som Europas største parkeringshusoperatør har også Apcoa en strategisk interesse i at tilbyde innovative services som AVP.
”Ser vi fremad, vil vi åbne AVP for flere kunder på udvalgte Apcoa-lokationer,” siger Frank van der Sant, handelschef hos Apcoa Parking Holdings GmbH.
Fuldautomatiske parkeringstjenester udnytter i øvrigt pladsen bedre, så der kan være op til 20 procent flere biler på samme plads. Og til smalle, fjerntliggende og dermed ikke-attraktive parkeringsområder er førerløs parkering særdeles velegnet.

Billeder


Pressekontakt

Lisa Berg Nielsen
Kommunikationschef
  +45 44 89 82 11

Firma

Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
2750 Ballerup, Danmark

  +45 44 89 82 11

http://www.bosch.dk

Modtag nyheder fra Robert Bosch A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire