Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/04-03   -   Pressemeddelelse

Elektronisk stabilitetsstyring bliver standardudstyr i biler

Nu er Elektronisk stabilitets Program (ESP) fra Bosch standardudstyr i flere mini-biler. Det betyder større komfort og sikkerhed, ligesom det bliver meget lettere at være bilist i vanskelige situationer. ESP sørger eksempelvis for at start op ad bakke går som en leg, og at reducere faren for udskridning på glatte veje.

Mercedes mini-biler Smart City Coupé og Smart Cabrio har nu Bosch ESP som standardudstyr. Det intelligente bremsekontrolsystem giver nu også de små kompakte biler samme komfort og sikkerhed som de større bilmodeller.

Systemet bag ESP er enkelt:

Sensorer registrerer en lang række oplysninger, som ESP bruger til stadig kontrol af, om den ønskede bevægelsesretning og bilens faktiske bevægelser nu også er i overensstemmelse. Registrerer systemet tegn på under- eller overstyring reduceres motoreffekten. Er det ikke tilstrækkeligt, bremser ESP med forskellig styrke yderligere på et eller flere hjul og stabiliserer dermed automatisk bilen. Risikoen for udskridning reduceres betydeligt med ESP.

ESP-en i Smart-modellerne giver mulighed for endnu flere funktioner, der tidligere var uhørte i denne bilklasse, f.eks. når der startes op ad bakke. Føreren træder på bremsen, og ESP-systemet forhindrer tilbagerulning ved automatisk bremsning, indtil føreren igen accelererer. Derved undgår man det upopulære samspil mellem håndbremse og speeder. Denne feature kalder vi assisteret start, fortæller Bjørnar Fjeld, der er presseansvarlig for Bosch Autodivision i Norden.

Udover assisteret start giver ESP fra Bosch også Traction Control System (TCS), som bilister sætter stor pris på om vinteren på de glatte veje. Den bremser automatisk roterende hjul og leder den drivende kraft videre til de hjul, der har vejgrebet og sikrer derved den fremadrettede bevægelse.

Ud over Electronic Stability Programme leverer Bosch også øvrige bremsekomponenter til de to Smart-modeller samt motorkontrol og en række sensorer. Modeller med dieselmotor er endvidere udstyret med Common Rail-indsprøjtningssystem samt starter og generator fra Bosch.

Relevant information

http://www.bosch.dk


Pressekontakt


Firma

Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
2750 Ballerup, Danmark

  +45 44 89 82 11

http://www.bosch.dk

Modtag nyheder fra Robert Bosch A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire