Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/04-01   -   Pressemeddelelse

25 år på vejen mod bedre biler

Elektronikken har gjort bilen mere sikker, givet den renere udstødning og bedre økonomi. 16.000 forskere og ingeniører.

For 25 år siden startede Bosch koncernens autodivision et langtidsprogram. "Vi skal satse på at udvikle elektroniske systemer, der giver sikrere biler, forurener mindre og gør kørslen mere økonomisk". Det var beskeden fra Bosch Autodivision til koncernens udviklingsafdeling i 1976. Programmet blev sat igang i året, hvor forskere og ingeniører fra Bosch allerede havde nået væsentlige milepæle i bilens udvikling.

Attraktive dieselmotorer med ny teknik
Dieselmotoren er en af de mest økonomiske, reneste og drifts-sikre motorer i den daglige trafik, men det var først fra 1976 at også de mindre biler begyndte at køre på diesel. Ingeniører fra Bosch havde udviklet et enkelt og effektivt indsprøjtnings-system der muliggjorde, at bilproducenterne kunne bygge meget kompakte dieselmotorer. Og på de 25 år har udviklingen til ny dieselteknik med højtryksindsprøjtning givet denne motortype høj effekt, lavt støjniveau og god økonomi, og dermed bidraget til en væsentlig stigning i antallet af personbiler med dieselmotor.

Etaper på vej mod en renere bil
Og det var også i 1976, at man nåede en ny etape på vejen mod en renere bil med benzinmotor. Dette år havde Bosch færdig-udviklet Lambda-reguleringen som svar på de skærpede miljøbe-skyttelseslove i USA. Ved at lade benzinindsprøjtningen være styret af en målesonde i udstødningen, Lambda-sonden, i forbindelse med en 3-vejs katalysator, var det nu muligt at reducere de skadelige stoffer i udstødningen med op til 90%. Udviklingen på dette område har specielt givet direkte indsprøjtning stadig større betydning, og med introduktionen af Bosch direkte benzinindsprøjtning til den driftsøkonomiske Lupo fra VW er en ny milepæl nået i benzinmotorens udvikling.

Fra ABS til ESP
Også på vejen mod en sikrere bil har der været en markant udvikling. Det første komplette Bosch ABS-bremsesystem intro-duceret i 1978 har dannet baggrund for udviklingen af effektive elektroniske sikkerhedssystemer som bl.a. køredynamik-reguleringen ESP (Electronic Stability Program).

3 mia DM til udvikling af nye elektroniske systemer
Bosch vil i år anvende ca. 3 mia. DM til udvikling af nyheder inden for autoteknik, og dermed videreføre det langtidsprogram for forskning og udvikling, der blev sat igang for 25 år siden. Alene i 2000 blev anmeldt mere end 2.400 patenter.
16.000 forskere, ingeniører og teknikere er i dag beskæftiget med at forbedre eksisterende og udvikle nye produkter hos Bosch, der ialt beskæftiger ca. 190.000 medarbejdere.

Relevant information

http://www.bosch.dk


Pressekontakt


Firma

Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
2750 Ballerup, Danmark

  +45 44 89 82 11

http://www.bosch.dk

Modtag nyheder fra Robert Bosch A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire