Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/04-12   -   Pressemeddelelse

DTM 2012 kører videre med Bosch-teknik

- DTM kører også i 2012 med motorstyring, display og yderligere standardkomponenter fra Bosch - Motorstyreenhed MS 5.1 og display DDU 8 benyttes for første gang - Bosch Motorsport leverer serieproduceret teknik optimeret til motorløb og teknologi udviklet specielt til motorsport

Da DTM-bilerne startede sæsonen i de tyske Touring Mesterskaber (DTM) den 29. april på Hockenheimring, var der igen teknik fra Bosch i bilerne. Alle racerbiler i serien - Audi A5 DTM, BMW M3 DTM og DTM Mercedes AMG C-Coupé - er udstyret med motorstyringen MS 5.1 og displayet DDU 8 fra Bosch Motorsport. Begge produkter har deres debut i løbssæsonen 2012 og erstatter de respektive foregående varianter fra Bosch.

Med motorsport-styreenheden MS 5.1 og den tilhørende motorstyringssoftware fra Bosch Motorsport kan talrige parametre indstilles individuelt, og dataene fra de kørte runder kan analyseres. Dette gør det muligt for teamene at foretage en hurtig og målrettet justering af motor og chassis på bilerne. "Den nye styreenhed til DTM er væsentlig mindre og lettere end den foregående model. Den udmærker sig med en high-performance digital processorkerne. Elektronikken er placeret i et støv- og vandtæt hus, som beskytter mod høje vibrationer og temperaturforskelle og således er tilpasset optimalt til de krav, motorsport stiller. En anden standarddel i alle DTM-bilerne er displayet DDU 8 med integreret data logger fra Bosch Motorsport. På op til tolv farvedisplaysider kan kørerne under kørslen se alle relevante køretøjsdata. Hvert team kan programmere informationerne individuelt på displaysiderne og efter teamenes og kørernes behov.

Bosch Motorsport leverer også mange andre komponenter til DTM-bilerne: startere og generatorer samt køretøjets ledningsnet, viskermotor og power box. Foruden standardkomponenterne bruger teamene sensorer, tændings-komponenter og indsprøjtningsventiler fra Bosch Motorsport. Disse komponenter, som fortrinsvis er baseret på serieteknik, er tilpasset til de store krav, motorsport stiller. "Vi arbejder tæt sammen med de afdelinger på Bosch-fabrikkerne, der producerer prototyper. Teamene drager således i hver en komponent fordel af den knowhow, som en førende leverandør til biler har," siger Bosch.

Siden starten af det nye DTM i 2000 har Bosch været partner til løbsserien og leverer talrige produkter til teamene. Foruden DTM er Bosch også leverandør af elektriske og elektroniske komponenter til Formel 3 og U.S. Grand Am race serierne. Derudover kører talrige team i 24-timers løbet Le Mans og mange andre løb med systemer og komponenter fra Bosch Motorsport. Som erfaren leverandør af systemer og komponenter til mange løbsserier råder Bosch Motorsport med sine eksperter over den systemkompetence og integrationsknowhow, som er krævet til motorsportsapplikationer.

Bosch Motorsport er en del af Bosch Engineering GmbH, et Bosch-datterselskab, som er specialiseret i ingeniør-ydelser, og kan se tilbage på 111 års deltagelse i motorsport: Allerede i 1901 hjalp teknik fra Bosch for første gang kørere i motorløb til sejr.

Pressefoto: 1-BEG-18334

Fototekst:
Alle DTM-bilerne i 2012-sæsonen er udstyret med Bosch Motorsport MS 5.1 styreenhed og et DDU 8-display

Relevant information

http://www.bosch.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
2750 Ballerup, Danmark

  +45 44 89 82 11

http://www.bosch.dk

Modtag nyheder fra Robert Bosch A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire