Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/05-10   -   Pressemeddelelse

Hvor er Den Lille Havfrue? - Welfairytales er sommerens udfordring for de nye guider

Årets nye guider har netop afsluttet den 1-årige diplomuddannelse til turistfører på Roskilde Universitet og kan nu byde velkommen til landets gæster på mange sprog.

Turistførerne bliver uddannet til at designe og formidle oplevelser i Danmark.

Og i år får de en særlig udfordring, når de skal forklare landets turister, at Den Lille Havfrue befinder sig i den danske pavillon kaldet Welfairytales på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

Turisterne vil sandsynligvis spørge hvorfor, vi har valgt at sende vores største turistattraktion til Kina!

De nye guider skal kunne sætte sådanne spørgsmål ind i en relevant kontekst. De skal kunne kommunikere i lange linjer, finde sjove krøller, se nye vinkler og her er havfruens rejseeventyr forfriskende nyt.

Den praktiske prøve foregår "on location" i byens rum. I prøven indgår både bus- og slentreture, sidstnævnte foregik i år i Frederiksstaden med besøg på Frihedsmuseet og Kunstindustrimuseet.

"Krig og fred" og "danske designikoner" har været oplagte temaer i afgangsprojekterne.

Andre har valgt at se København med musikerbriller og arbejdet med "Musik i arkitekturen - Arkitektur i musikken" eller set på Carlsbergs mange spor i "Copenhagen - Carlsberg - Cultur" - Og her dukker Den Lille Havfrue naturligt op.

Årgang 2010 repræsenterer sprogene engelsk, spansk, svensk, russisk og japansk.

Uddannelsen hører under Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring, hvor forsknings- og udviklingsprojektet "Den lærerige miljøoplevelse" også er forankret. Synergieffekten af samarbejdet mellem miljøforskere og turistføreruddannelsens ledelse er, at de professionelle guider i Danmark også har fokus på klima og miljø.

Institutleder Valery Forbes overrakte diplomerne til de nye guider ved et festligt arrangement den 27. april på RUC i hus 02.

Informationsmøde om næste optag på uddannelsen foregår torsdag den 20. maj kl. 14 i hus 02 på RUC. Ansøgningsfrist for optagelse på uddannelsen er den 1. juni.

Relevant information

http://www.geo.ruc.dk/turist


Pressekontakt


Firma

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Himmelev
4000 Roskilde, Danmark

  46742033

http://www.ruc.dk

Modtag nyheder fra Roskilde Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire