Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/05-10   -   Pressemeddelelse

Jan Krag Jacobsen udnævnt til adjungeret professor

Lektor emeritus, cand.polyt. Jan Krag Jacobsen, er udnævnt til adjungeret professor i Performance-design ved Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, Roskilde Universitet.

Jan Krag Jacobsen er bl.a. kendt fra tv, hvor mange har set hans obduktion af en hvid kødpølse uden kød, et klip som DR har sendt flittigt siden 1977.

Jan Krag Jacobsen startede som organisk kemisk forsker i den farmaceutiske industri, men blev i begyndelsen af 1970erne stærkt optaget af forureningens og økologiens problemstillinger. Dette førte til en omfattende aktivitet i NOAH, og i 1975 kom han til det nystartede RUC, hvor hans interesse for formidling af naturvidenskab og teknologi har bidraget til udviklingen af succesfulde uddannelser i Kommunikation, Journalistik og senest Performance-design.

Han vil da også med udnævnelsen til adjungeret professor blive tilknyttet RUC's mange aktiviteter på det performative og oplevelsesøkonomiske felt, deriblandt projektet "Smagen af Sjælland". Jan Krag Jacobsen vil endvidere være en betydningsfuld ressource i det innovationsnetværk inden for oplevelse, som Rådet for Teknologi og Innovation har bevilget til RUC, Aalborg Universitet, Teknologisk Institut og Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi.

Jan Krag Jacobsen har skrevet lærebøger i kommunikation og interviewteknik, og hans fascination af samspillet mellem natur, kultur og teknologi har resulteret i adskillige radio- og tv-produktioner og en stor foredragsaktivitet.

Han har været præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi i mange år og var hovedkraften i udviklingen af Måltidets Hus i 2001. P.t. er han medlem af et udvalg under fødevareministeren, som skal udvikle planerne om et kommende madexperimentarium.

Relevant information

http://web.me.com/jankragjacobsen


Pressekontakt


Firma

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Himmelev
4000 Roskilde, Danmark

  46742033

http://www.ruc.dk

Modtag nyheder fra Roskilde Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire