Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/09-10   -   Pressemeddelelse

Professor Kirsten Simonsen, Roskilde Universitet, Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring, udnævnt til æresdoktor ved Stockholm Universitet

Professor Kirsten Simonsen bliver udnævnt til æresdoktor ved Stockholm Universitet ved en højtidelighed på universitetet den 24. september. Kirsten Simonsen er én ud af 12 forskere, som modtager hædersbevisningen. Der er tale om forskere fra hele verden, bl.a. USA og England, men også andre nordiske lande som Finland.

Kirsten Simonsens forskning ligger inden for det urbangeografiske område. Hun har dedikeret sin forskning til aktuelle videnskabelige problemstillinger koblet til såvel videnskabsteori som til aktuelle spørgsmål med samfundsmæssig relevans.

Dette gælder ikke mindst, når det kommer til områder som globalisering, transnationalitet, migrationen- og integrationens rumlighedsaspekter.

Kirsten Simonsen modtager æresdoktorgraden for sin store indsats for kulturgeografien i Sverige og Norden.

Til dagligt har Kirsten Simonsen sin gang på Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring på Roskilde Universitet, hvor hendes primære forskningsfelter er social og kulturel geografi samt bystudier. Kirsten Simonsen er bl.a. forfatter til bogen "Byens mange ansigter" og af nyere udgivelser kan også nævnes "Den fremmede", byen og nationen: om livet som etnisk minoritet", som hun har skrevet sammen med Lasse Martin Kofoed. Kirsten Simonsen har været ansat på RUC siden 1980erne, hvor hun startede på Geografi. Hun hører til forskningsgruppen Rum, Sted, Mobilitet og By (MOSPUS).

Relevant information

http://www.ruc.dk


Pressekontakt


Firma

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Himmelev
4000 Roskilde, Danmark

  46742033

http://www.ruc.dk

Modtag nyheder fra Roskilde Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire