Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/11-10   -   Pressemeddelelse

Lektor Karin Lützen tildelt Den faglitterære pris 2010

Den faglitterære pris er et hæderslegat på i alt 60.000, der i år gives til to kvindelige forfattere, der til fulde lever op til fundatsens krav om have gjort et ellers vanskeligt fagligt stof tilgængeligt for et bredt publikum.

De to forfattere er Lektor Karin Lützen, Institut for Kultur og Identitet på RUC, samt ekstern lektor Lotte Thrane, Institut for nordiske studier og sprogvidenskab, Københavns Universitet. Prisen er på i alt 60.000 kr. og prismodtagerne får således 30.000 kr. hver.

Karin Lützen får prisen for sit forfatterskab, der omfatter et værk om Københavns udvikling i 1800-tallet og bogen "Mors hemmelighed", der er en blanding af historisk forskning og personlig identitetsarbejde.

Karin Lützen er født i 1952 og blev i 1985 mag.art. i nordisk folkemindevidenskab fra Københavns Universitet. Dernæst var hun i flere år stipendiat ved Center for Kvinde- og Kønsforskning ligeledes på Københavns Universitet, og herfra fik hun sin ph.d.-grad i 1992. I 1996 blev Karin Lützen ansat på Roskilde Universitet, hvor hun er lektor i historie:

Karin Lützen har skrevet flere bøger på baggrund af sin forskning og hun tilstræber at skrive i en form, som er fortællende og derfor vil interessere andre end universitetsfolk.

Desuden har hun beskæftiget sig med billeder og var billedredaktør på to-bindsværket "Kvindfolk. En danmarkshistorie fra 1600 til 1980", som udkom på Gyldendal i 1984.

Året før var hun med i redaktionsgruppen af "Kvinde kend din krop", som udkom på forlaget Tiderne Skifter. Sammen med Bente Rosenbeck har hun skrevet "Den moderne tid, bind 5" i serien "Det europæiske hus", som Søren Mørch redigerede, og som udkom på Gyldendal i 1992.

Karin Lützen har desuden skrevet: "Hvad hjertet begærer - Kvinders kærlighed til kvinder, 1825-1985". Tiderne Skifter, 1986.

"Byen tæmmes - Kernefamilie, sociale reformer og velgørenhed i 1800-tallets København". Hans Reitzels Forlag, 1998

"Mors hemmelighed - På sporet af en jødisk indvandrerhistorie" er Karin Lützens seneste bog.

Den udkom på Gyldendal i foråret 2009.

Prisen overrækkes ved en reception i Dansk forfatterforenings lokaler d. 19. november kl. 16.00

Relevant information

http://www.ruc.dk


Pressekontakt


Firma

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Himmelev
4000 Roskilde, Danmark

  46742033

http://www.ruc.dk

Modtag nyheder fra Roskilde Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire