Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/03-10   -   Pressemeddelelse

SAS Institute trodser krisen

I Danmark voksede SAS Institutes omsætning i 2009 fra 514 mio. kr. til 521 mio. kr., mens resultatet før skat var 23 mio. kr. mod 29 mio. kr. året før. SAS Institute voksede globalt set med 2,2 pct. til en omsætning på 13 mia. kr. i et år, hvor andre softwareforretninger oplevede tilbagegang.

-Vi er tilfredse med at vokse på en lønsom måde i et svært kriseår. Vores resultat dokumenterer, at danske virksomheder ikke skærer ned på viden og fakta i en krisetid. Tværtimod ser de snarere gode vidensløsninger som en vej ud af krisen, siger adm. direktør Bent Sørensen fra SAS Institute, som leverer vidensløsninger, business intelligence og business analytics til flere end 750 kunder i Danmark.

Analysefirmaet IDC vurderer, at SAS Institutes markedsandel på markedet for analytiske løsninger er 12 pct., mens SAS har 33 pct. af markedet for BI-løsninger og 27 pct. af markedet for data warehouse i Danmark*.

-Virksomheder efterspørger også denne slags vidensløsninger i nedgangstider, og vi ser en højere vækst her end på it-området generelt. Også højere end på andre softwareområder, siger senioranalytiker Brian Troelsen fra IDC.

SAS Institutes topchef Jim Goodnight meldte klart ud i 2009, at fyringer ikke kunne komme på tale. Han vurderer, at SAS Institutes fortsatte vækst er en belønning for at "selskabet investerer i langsigtede relationer til kunder og medarbejdere og fastholder et grundfæstet fokus på forskning og udvikling."

Analysefirmaet IDC vurderer, at SAS Institute går en positiv fremtid i møde, fordi det privatejede selskab kan arbejde langsigtet og ikke behøver at jagte kvartalsresultater. SAS tilbyder vidensløsninger der er målrettet en række forskellige brancher og fagområder, hvilket differentierer SAS Institute fra konkurrenter som Microsoft, IBM, SAP og Oracle.

SAS Institute re-investerer igen i år ca. 25% af omsætningen i forskning og udvikling for at fastholde sin markante position i markedet. I Danmark beskæftiger SAS Institute 300 medarbejdere på kontorer i København og Skanderborg. SAS Institute har specialiseret sig i vidensløsninger, hvilket omfatter business analytics, business intelligence, data warehousing, branche- og funktionsløsninger til styring og ledelse.

Om SAS Institute
SAS er markedsledende business analytics-udbyder og den største uafhængige spiller på business intelligence-markedet. SAS leverer innovative løsninger, der giver virksomheder grundlag for at træffe bedre beslutninger hurtigere. SAS giver dig The Power to Know®.

Relevant information

http://www.sas.com/dk/presse/resultat2009.htm


Pressekontakt


Firma

SAS Institute
Købmagergade 7-9
1150 København K, Danmark

  70 28 27 65
  70 28 27 65

http://www.sas.com/dk

Modtag nyheder fra SAS Institute på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire