Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/12-11   -   Pressemeddelelse

Exide har produsert sitt populære Stop & Start-batteri i 2,5 millioner eksemplarer


Nummer 2.500.000 av Exide Technologies´ populære Stop & Start-batteri er nettopp blitt produsert i Europa. Nå investerer de 80 millioner USD i en fordobling av sin produksjonskapasitet for å imøtekomme den massive etterspørselen alene fra det europeiske markedet.

Det avanserte mikrohybrid batteriet brukes i kjøretøy med de populære Stop & Start-systemene som gir et lavere bensin- og dieselforbruk, samt reduserer CO2 utslippet.

I 2004 var Exide Technologies de første til å produsere et mikrohybrid batteri basert på AGM (Absorbent Glass Mat) -teknologien. Den gangen til bilprodusenten Citröen og deres modell C3. I 2009 var Exide igjen de første på markedet, denne gangen med ECM-batteriet produsert på Enhanced Cycling Mat (ECM)-teknologien, som brukes av mange europeiske bilprodusenter til sine Stop & Start-systemer. Både AGM- og ECM-batteriene kan gjenvinnes 100% og har derfor en positiv effekt på miljøet gjennom hele deres livssyklus.

Markedets etterspørsel krever fordobling av produksjonskapasiteten

I dag anvender ti europeiske bilprodusenter Exides AGM- og ECM-batterier i deres mikrohybrid biler. Det har gjort Exide Technologies til den nest største produsenten av Stop & Start-batterier i Europa.

Siden 2010 har Exide fordoblet sin produksjon av Stop & Start-batterier, men det er slett ikke nok til å imøtekomme den massive etterspørselen. Som en konsekvens av dette, investerer Exide Technologies nå 80 millioner amerikanske dollar i en utvidelse av produksjonsapparatet. Med investeringen fordobler de antallet produksjonsanlegg fra to til fire.

- Mikrohybrid kjøretøyer blir mainstream og vi forventer snart å se at 70 prosent av alle nye biler har konvertert til denne teknologien. Europa fører an i dag, og snart vil vi se mange andre markeder følge opp, forklarer Michael Geiger, Vise President OE, Exide Technologies Europe.



Strengere miljøkrav på vei
I Europa skal bilindustrien overholde strenge krav til utslipp. Senest ved utgangen av 2015 skal CO2-utslippet for nye personbiler begrenses til 130 g/km, og i 2020 skal utslippet helt ned på 95 g/km. Industrien skal være 60 prosent i overensstemmelse med disse kravene allerede i 2012.

Lignende mål er satt for lette varebiler, der det kreves mindre CO2-utslipp fra flåter i fremtiden.

- Disse to teknologiene er i sannhet fremtiden for bilindustrien både i Europa og resten av verden. Vår utvidelse av produksjonen gir oss mulighet for strategisk å plassere vårt produksjonsanlegg i nærheten av våre kunder - og dermed bevare våre tette relasjoner, samtidig med at vi optimerer våre omkostninger, sier Michael Ostermann, President Exide Technologies Europa.


Billeder:
- Exides AGM-batteri til Stop & Start-systemer
- Jim Bolch, president og CEO for Exide Technologies med Stop & Start-batteri nummer 2.500.000 fra Exide Technologies Europa

FAKTA om Stop & Start-system
Stop & Start-systemet (mikrohybrider) fungerer slik at motoren slås av for å spare drivstoff når kjøretøyet står i ro, for eksempel ved rødt lys og trafikkork. I disse tilfellene er det batteriet som sørger for bilens strømforbruk. Det betyr at belastningen på batteriet i denne typen kjøretøy blir betydelig større
enn i konvensjonelle biler, samtidig og i tillegg vil det bli utsatt for en rekke høystrømsbelastninger i forbindelse med at bilen startes på nytt etter hvert stopp.


Om Exide Technologies
Exide Technologies har verksamhet i mer än 80 länder och är en av världens största producent och återanvändare av blybatterier. Företagets fyra globala affärsgrupper; Transportation Americas, Transportation Europe and Rest of World, Industrial Energy Americas och Industrial Energy Europe and Rest of World, erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och tjänster för lagrad elektrisk energi för industri- och transportsektorn.

Transportation-divisionen levererar original- och reservdelar till bilar, lastbilar, lantbruks- och marinfordon samt ny teknik för hybridfordon. Industrial-divisionen levererar produkter för till exempel telekomsystem, solcellsanläggningar, järnvägar och avbrottsfri strömförsörjning samt batterier till truckar och andra kommersiella fordon.

Mer information om Exide Technologies finns på www.sonnak.no

Pressekontakt


Firma

Schmidts Radio A/S
Magtenbøllevej 140
5492 Vissenbjerg, Danmark

  +45 70 225 265
  +45 22 65 30 30

http://www.sro.dk

Modtag nyheder fra Schmidts Radio A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire