Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/02-12   -   Pressemeddelelse

Behovet for blybatterier kommer til å øke

EUs nye regler for CO2 utslipp fra kjøretøy gir bilprodusentene en utfordring. Innen 2015 skal utslipp fra personbiler ned til 130g/km og i 2020 til 95g/km. Dette er utgangspunktet for foredraget til Christer Hellström fra Exide Tech. (Sønnak batterier).

Spørsmålene mange stiller seg handler om hvordan nye miljøkrav kommer til å påvirke bilbransjen og kravet til batterier i fremtiden.
Man deler gjerne inn fremtidens biler i noen underkategorier; "vanlige" biler, mikrohybrider, mild- og fullhybrider samt elektriske biler.

Den aller største endringen i årene fremover kommer til å være fra "vanlige" biler til mikrohybrider som også ofte er kalt Stopp/Start biler. Dette er biler med en funksjon der bilmotoren slår seg av når man for eksempel stopper ved rødt lys. Dette sammen med mer effektive brenselsmotorer gjør at man får ned utslippet av CO2.

Veksten kommer også til å være stor i gruppen mild- eller fullhybrider hvor bilen enten kan kjøre fremover med forbrenningsmotor eller/også få hjelp av eller veksle helt til elektrisk fremdrift.

Totalen av elektriske biler ventes ikke å øke til en særlig stor andel av bilparken i overskuelig fremtid. Dette blant annet på grunn av el-bilens begrensinger med hensyn til batterikapasitet, pris og infrastrukturen som kreves mht elektrisitet.

Behovet for blybatterier kommer til å øke fordi mange biler med mikrohybridteknologi krever ikke bare ett, men to batterier. Biler med denne løsningen bruker for eksempel ett av batteriene et; AGM(Absorbent Glass Mat) eller ECM(Enhanced Cycling Mat) til å starte bilen og holde alle elektriske installasjoner i gang, samtidig som et "supportbatteri" hjelper til med å holde den elektriske spenningen(Volt) i bilen stabil når motoren startes.

Christer Hellström vil forklare og fortelle mer om dette i foredraget:
Batteriteknologi, miljøkrav og fremtid på Automessen, Lillestrøm 8.-11. februar 2012.

Tidspunkter for foredragene finner du her:
http://www.messe.no/no/Automessen/Seminarprogram/


Om Exide Technologies
Exide Technologies har virksomhet i mer enn 80 land og er en av verdens største produsenter av blybatterier. Selskapet har fire globale grupper: Transport Amerika, Transport Europa og resten av verden, Industrial Energy Americas, Industri Energi Europa og resten av verden, og tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester innenfor lagret elektrisk energi til industri og transportsektoren.
Transportdivisjonen tilbyr originale og reservedeler for biler, anleggsmaskiner, lastebiler, landbruks-og marine fartøyer, og ny teknologi for hybridkjøretøyer. Industrial Energy Division leverer batterier og ladere til blant annet telekommunikasjonssystemer, avbruddsfri strømforsyning, UPS, DC systemer, materialhåndtering, renhold og andre kommersielle kjøretøyer. Mer informasjon om Exide Technologies er tilgjengelig på: www.sonnak.no


Pressekontakt


Firma

Schmidts Radio A/S
Magtenbøllevej 140
5492 Vissenbjerg, Danmark

  +45 70 225 265
  +45 22 65 30 30

http://www.sro.dk

Modtag nyheder fra Schmidts Radio A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire