Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/11-10   -   Pressemeddelelse

Rod med fakturaer koster grønthandler retten til at drive virksomhed

Landsretten har for første gang taget stilling til, om uorden i regnskabet over for SKAT kan koste retten til at drive erhverv. SKAT fik i går medhold i Østre Landsret, og en grønthandler må derfor nu ikke drive virksomhed i to år. Der er tale om en skærpelse af byrettens dom.

Resumé Landsretten har for første gang taget stilling til, om uorden i regnskabet over for SKAT kan koste retten til at drive erhverv. SKAT fik i går medhold i Østre Landsret, og en grønthandler må derfor nu ikke drive virksomhed i to år. Der er tale om en skærpelse af byrettens dom.

Østre Landsret har i går skærpet straffen for en grønt- og kolonialhandler, der ikke har overholdt faktura- og regnskabsbestemmelserne i mineralvands- og chokoladeafgiftslovene og ikke har ført logbog over ansatte i forretningen. Byretten idømte ejeren en bøde på 67.000 kr. og en frakendelse af retten til at drive virksomhed i et år. Østre Landsret har stadfæstet bøden og forlænget frakendelsen til to år.

- Det er første gang, at Østre Landsret har taget stilling til, om man kan miste retten til at drive virksomhed ved at have uorden i papirerne på afgiftsområde. Så jeg er overordentlig tilfreds med at SKAT har fået medhold i sagen. For det nytter selvfølgelig ikke, at en virksomhed på den måde driver unfair konkurrence, fortæller Hella Rahbek, der er afdelingsleder i SKATs ansvarsafdeling.

SKAT har ved tidligere kontrolbesøg i virksomheden konstateret overtrædelser af faktura- og regnskabsbestemmelserne i afgiftslovgivningen. For disse overtrædelser har virksomheden vedtaget SKATs administrative bøder på i alt 20.000 kr. efter Fairplay-lovgivningen. Fairplay-lovgivningen skal sikre, at SKAT har mulighed for at kontrollere, at der er betalt afgift af varerne.

- Hvis SKAT ved et kontrolbesøg konstaterer, at ordensbestemmelserne på afgiftsområdet er overtrådt, så pålægger vi bøder. Første gang koster det en ordensbøde på 5.000 kr. pr. overtrædelse. Næste gang stiger det til 10.000 kr. Og tredje gang koster det 12.500 kr. og så går vi samtidigt efter retten til at drive virksomhed, fortæller Hella Rahbek.

Når en virksomhed pålægges at føre logbog, så skal den løbende registrere alle ansatte, så SKAT ved en kontrol kan konstatere om der arbejdes sort. En overtrædelse koster 6.000 kr.

Relevant information

http://www.skat.dk


Pressekontakt


Firma

SKAT
Økonomi og Kommunikation, Østbanegade 123
2100 København Ø, Danmark

  7237 0900

http://www.skat.dk

Modtag nyheder fra SKAT på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire