Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/08-10   -   Pressemeddelelse

Den skandinaviske hedebølge slår eksotiske rejsemål i gulvet i juli 2010

Med rekordhøje temperaturer i juli måned foretrækker danskerne de skandinaviske hovedstæder og indenrigsflyvninger frem for eksotiske og solrige destinationer

Skyscanner.dks tal viser en klar udvikling i søgninger på billige flyrejser fra Danmark. Mens kviksølvet i termometrene steg til uvante højder, steg danskernes interesse i indenrigsflyvninger tilsvarende. Billund, Århus, Rønne og Sønderborg var alle med i top 100 og Aalborg gjorde sin entré i top 50, mens talrige søgninger på fly til København gav hovedstaden en fremgang på to pladser til nummer fem på listen.

Vores skandinaviske naboer har også nydt godt af solen: Stockholm nåede op i top ti, Oslo hoppede otte pladser til listens 13. plads, og Helsinki debuterede i top 50.

Mens de hjemlige varmegrader steg, faldt interessen for eksotiske destinationer i Asien og solrige sydeuropæiske rejsemål. De voldsomme demonstrationer i Athen har utvivlsomt bidraget til et popularitetsfald på syv pladser, men samtidig er grækernes appetit på Danmark umindsket - Grækenland ligger nummer syv på listen over flyrejsende til Danmark.


Højdespringere

Lissabon (+18), München (+16), Venedig (+12), Oslo (+8) og Wien (+8). Storbyer i Syd-, Central- og Nordeuropa klarer sig generelt bedre end de traditionelle soldestinationer.

Største Fald

Beijing (-29), Beograd (-19), Tenerife (-19), Los Angeles (-12), Prag (-11) og Shanghai (-10). Østeuropa, juni måneds favorit, sætter det vundne over styr med en stor tilbagegang for Beograd og et markant fald i søgninger på fly til Prag. Tenerifes fald er symptomatisk for den dalende interesse for solrige rejsemål, mens en ordentlig lussing til Beijing sætter en streg under problemerne for eksotiske destinationer.

Nye i top 50

Helsinki (nr.30), Agadir (nr.31), Zurich (nr.32), Dubai (nr.37), Aalborg (nr.40), Reykjavik (nr.42) og Geneve (nr.43).

Rykket ud af top 50

Casablanca, Kiev, Phuket, Delhi, Gran Canaria, Manila og Köln.


Scandinavian Country Manager Kristin Andersson kommenterer:

"Julis rekordtemperaturer har helt klart påvirket danskernes flysøgninger, og typiske stranddestinationer som Malaga og Alicante er gået et par pladser tilbage. Fremgangen i indenrigssøgninger, som blandt andet har givet København en markant femteplads, peger på at mange i stedet ville nyde det danske sommervejr. De europæiske storbyer var også populære, og fly fra København til London er stadig danskernes suverænt mest søgte rute."

Top ti flydestinationer i juni 2010

1. London (Storbritannien) [0]
2. Paris (Frankrig) [+3]
3. Barcelona (Spanien) [+1]
4. Malaga (Spanien) [-2]
5. København (Danmark) [+2]
6. Bangkok (Thailand) [0]
7. Amsterdam (Holland) [+1]
8. Beirut (Libanon) [-5]
9. Stockholm (Sverige) [+2]
10. Berlin (Tyskland) [-1]

Relevant information

http://www.skyscanner.dk


Pressekontakt


Firma

Skyscanner
10 Waterloo Place
EH7 5HY, Danmark

  +44 (0) 131 252 5353

http://www.skyscanner.dk

Modtag nyheder fra Skyscanner på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire