Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/12-10   -   Pressemeddelelse

SmartGuy A/S fastholder en pæn fremgang på toplinjen

Online succesen SmartGuy A/S, får på trods af finanskrise og større afskrivninger et tilfredsstillende regnskabsår - og ser fremad mod fortsat vækst og nye produktlanceringer.

SmartGuy A/S, der med stor succes sælger tøj til kvinder, mænd, børn og unge over hele norden - har siden deres start i 2000 markeret sig med konstant vækst på alle fronter. Det seneste regnskab viser fortsat en pæn fremgang på toplinjen, men det samlet resultat har haft en lille tilbagegang - grundet en større nødvendig afskrivning. "Vi har haft en lille tilbagegang i resultatet, men holdt fast i en pæn fremgang på toplinjen - nu skal vi så have bundlinjen til at følge med fremadrettet," siger direktør og medejer af Smartguy A/S Christian Bjerre Kusk.

Vækst på bruttofortjenesten
I seneste regnskabsår har Smartguy præsteret en vækst i bruttofortjenesten på 12,2 procent fra 46,5 millioner kroner i 2008/2009 til 52,2 millioner i 2009/2010. Årets resultat viser til gengæld et fald fra 17 millioner kroner sidste år til 14,3 millioner kroner i år. Årsagen skal findes i et skrottet it-system, som SmartGuy for snart 3 år begyndte at implementere. "Det system har vi skrottet og har i sommer skiftet til et system, vi selv har udviklet - dels gennem udvidelse af vores danske it-afdeling samt udviklere i Ukraine," forklarer Christian Bjerre Kusk. Han peger også på, at selvom finanskrisen har været sen til at indhente Smartguy, så kan det også mærkes på forretningen, at forbrugerne holder sig lidt tilbage.

Vækst på 45 procent i november
"Vores nye it-systemer er allerede lanceret på smartgirl.dk samt smartkids.dk, og det viser os klart at det var den rigtige beslutning at skrotte den tidligere løsning" fortæller Christian Bjerre Kusk og fortsætter "Udfordringerne på it-delen har selvfølgelig haft nogle omkostninger, og det endelig resultat kan vi først se senere. Men vi har haft 45 procents vækst i november, så vi er helt rolige og sikre på, at vi kommer til at lave nogle gode tal fremadrettet.

Nye lokaler og nyt site
Forventningerne til 2011 er fortsat stabil vækst og positiv udvikling, men investeringer i it, nyt lager og administrationsbygning samt udvidelse af organisationen vil give en mindre reducering af overskudsgraden i de kommende år. "Vi investerer for at kunne sikre vores fremtidige potentiale" fortæller Christian Bjerre Kusk og oplyser at 2011 ligeledes vil betyde satsning på et site, SmartSport.dk.

Yderligere information:
Direktør Nicolai Kærgaard, tlf. 26 22 99 11
Direktør Christian Bjerre Kusk, tlf. 28 56 37 52

###

Kort om SmartGuy A/S

Nordens største fashionssites
SmartGuy A/S står bag internetbutikkerne SmartGuy.dk, SmartMen.dk, SmartGirl.dk samt SmartKids.dk, som i dag udgør nordens største fashionssites. Vores shops er 100 % internetbaseret, hvilket betyder at vi har skåret alle omkostninger til butik og manuel ekspedition væk. Besparelserne gives til kunderne, som kan finde de nyeste varer til favorable priser.

Over 10 års erfaring
SmartGuy A/S og dermed SmartGirl blev lanceret i år 2000 af fire partnere - Christian Kusk, Nicolai Kærgaard, Jens Dalsgaard og Poul Kusk. Det var under trange forhold, at butikken startede sit virke. I kælderen under butikken "Poul Kusk" blev de første pakker sendt ud til vores kunder. Indtjeningen var minimal, men vi kunne holde skindet på næsen ved at have lave lønudgifter, ingen husleje samt minimale omkostninger til varelager. Vi brugte simpelthen butikkens varelager, således at varen først blev indkøbt i samme øjeblik, som den var blevet solgt på SmartGirl og SmartGuy. Hver en krone som vi tjente de første par år, blev brugt på markedsføring og indkøb. Vores eget lager voksede stille og roligt, og det blev mere og mere tydeligt, at vi var ved at sprænge rammerne med det voksende varelager. I dag beskæftiger SmartGirl over 100 fuldtids medarbejdere samt en hel del studentermedarbejdere, der hjælper os efter skole.

E-mærket Gazelle SmartGuy A/S har gennem tiderne modtaget en del forskellige priser - bl.a. er vi blevet Børsen Vækst Gazelle i 2007, 2008, 2009 og 2010, vi har modtaget prisen "Ivækst", "Årets vækstiværksætter" og vi har modtaget e-mærket fra E-handelsfonden.

Relevant information

http://www.smartguy.dk


Pressekontakt


Firma

Stylepit A/S
Laplandsgade 4A
2300 København S, Danmark

  +45 22 30 86 06

http://www.stylepit.com

Modtag nyheder fra Stylepit A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire