Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/05-11   -   Pressemeddelelse

Solar skaber vækst på alle sine hovedmarkeder

Solar A/S med hovedsæde i Kolding har i årets første kvartal omsat for knap kr. 2,7 mia. ( € 359,8 mio.) og opnået et overskud før skat på knap kr. 10,5 mio. (€ 1,4 mio.)

Koncernen arbejder strategisk på at sikre sig en position som den førende tekniske grossist ved at udvide produktsortiment og teknisk kompetence inden for el-, vvs- og ventilationsprodukter.

Solar har i første kvartal realiseret en organisk vækst på 5,6% og kan dermed for andet kvartal i træk konstatere positiv organisk vækst på koncernniveau.

- Vi glæder os over, at vi fortsat er i stand til at skabe positiv organisk vækst, og at vi har fremgang i omsætningen på alle vores fire hovedmarkeder. Det vil sige Danmark, Norge, Sverige og Holland. Vi er dog nødt til at styrke vores indtjening - specielt på det norske og det tyske marked, pointerer koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Den begyndende forbedring, som koncernen oplevede i markedsbetingelserne på de fleste markeder i sidste halvdel af 2010, er fortsat i årets første kvartal, og fremadrettet er der pæne forventninger til flere af forretningsområderne.

- Vi forventer, forretningsområderne vedvarende energi, belysning samt energiforsyning og infrastruktur også i 2011 vil bidrage med relativt høje vækstrater. Mere traditionelle og store områder relateret til nybyggeri, såsom installationsmateriel og kabler, vil derimod kun udvise beskedne vækstrater. Desuden venter vi, at salg af industrikomponenter også kan fortsætte fremgangen, siger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Markedet for optimering af energi i eksisterende bygninger, herunder belysningsprojekter samt renovering og opgradering af ikke mindst offentlige bygninger, forventes at udvikle sig positivt.

Solar fortsætter de strategiske tiltag

For at kunne støtte installatørkundernes arbejde med at tilbyde energioptimering af specielt eksisterende bygninger har Solars danske datterselskab, Solar Danmark, etableret Solar Consulting, der fungerer som en rådgivningsfunktion. Samtidig udvider Solar aktiviteterne på belysningsområdet i Norge, Sverige og Holland. Dette sker på basis af de gode resultater på belysningsområdet i Danmark.

Sideløbende med den daglige drift er Solar i gang med at implementere et nyt forretningskoncept, der skal effektivisere koncernens forretningsprocesser og skabe endnu bedre sammenhæng og overblik mellem datterselskaber og koncernhovedkontor.

Konceptet indebærer etablering af koncernstandardiserede forretningsprocesser, samme IT-platform i alle selskaber, én ledelsesreferenceramme samt harmoniserede data og fælles koncerndatabaser. Der er tale om en fuldstændig omlægning fra egenudviklede systemer til ét systemmiljø baseret på IT-systemet SAP. Omkostningsmæssigt påvirker denne omlægning naturligt driftsresultatet i implementerings- og udrulningsfasen.

Koncernchef Flemming H. Tomdrup træffes på telefon 7930 0201 for yderligere kommentarer.

Koncernøkonomidirektør Michael H. Jeppesen træffes på telefon 7930 0262.

IR & Kommunikationschef Charlotte Risskov Kræfting træffes på mobil 4034 2908.

Solar A/S (tidligere Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni) er etableret i 1919 og noteret på Københavns Fondsbørs i 1953. Solar er en af Nordeuropas førende tekniske grossister inden for el-, vvs- og ventilationsprodukter. Koncernen, der har hovedsæde i Kolding, har datterselskaber under Solar-varemærket i Danmark inkl. Færøerne, Sverige, Norge, Holland, Tyskland og Polen. Desuden driver Solars Aurora Group forretning i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Solar har i 2010 haft en omsætning på € 1.401,5 mio. svarende til DKK 10,4 mia. Koncernen beskæftiger omkring 3000 medarbejdere.

Relevant information




Pressekontakt


Firma

Solar A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen, Danmark

  79 30 00 00

http://www.solar.eu

Modtag nyheder fra Solar A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire