Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/08-12   -   Pressemeddelelse

Solar satser på energieffektivisering og forretningsudvikling

Solar A/S med hovedsæde i Kolding har i første halvår omsat for knap 6,3 mia. kroner (€ 842,2 mio.) og realiseret et driftsoverskud (EBITA) på ca. 90,7 mio. kroner (€ 12,2 mio.).

Som teknisk grossist tilbyder Solar produkter, viden og løsninger inden for el, vvs og ventilation. Koncernen ser med sit Blue Energy-koncept store perspektiver i energieffektive løsninger i både nye og eksisterende bygninger.

Derfor glæder koncernchef Flemming H. Tomdrup sig over interessen for Solars kampagnetruck, der foreløbig har været på rundtur i Danmark, Sverige og Norge. I Blue Energy-trucken viser Solar helt konkret, hvordan fremtidens installatører kan udnytte forretningspotentialet i energieffektive installationer.

- Næsten 4.350 installatører og deres kunder har besøgt trucken og oplevet de nyeste produkter og teknologier inden for energieffektivisering. Samtidig har de fået øjnene op for, at tilbagebetalingstiden i forbindelse med de tekniske installationer er overraskende kort. I en tid med fokus på reduktion af energiforbrug og CO2-udledning er der således både et miljømæssigt og et økonomisk potentiale i energieffektivisering, påpeger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Nyt forretningskoncept skal øge effektivitet og indtjening
Samtidig er Solar i færd med at indføre et nyt forretningskoncept og IT-system baseret på SAP. Konceptet er tidligere implementeret i det norske datterselskab som et pilotprojekt, og i juni er det så implementeret i et af koncernens hollandske datterselskaber.

- Der er tale om en vigtig milepæl. Implementeringen i Holland har været tilfredsstillende og betyder, at vi er fortrøstningsfulde i forhold til de kommende implementeringer i Danmark, Sverige og Tyskland, konstaterer koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Forretningskonceptet skal på sigt sikre højere effektivitet og indtjening.

- Der er ikke blot tale om implementering af et nyt IT-system, men også gennemgribende forretningsudvikling. Fuldt implementeret giver det os for eksempel mulighed for at optimere samarbejdet
med vores leverandører, og en forventet øget lageromsætningshastighed medfører reduceret kapitalbinding, forklarer koncernchef Flemming H. Tomdrup.

For yderligere kommentarer træffes:
Koncernchef Flemming H. Tomdrup - tlf. 7930 0201
Koncernøkonomidirektør Michael H. Jeppesen - tlf. 7930 0262
IR- & Kommunikationschef Charlotte Risskov Kræfting - mobil 4034 2908

FAKTA OM SOLAR
Solar A/S er en børsnoteret grossistvirksomhed og blandt Nordeuropas førende tekniske grossister inden for el-artikler samt vvs- og ventilationsprodukter. Solar tilbyder både produkter, viden og løsninger.

Koncernen, der har hovedsæde i Kolding, har datterselskaber i Danmark inkl. Færøerne, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Tyskland, Polen og Østrig. Desuden indgår Aurora Group i Solar-koncernen. Aurora Group er en af Nordens førende distributører af tilbehørsprodukter til forbrugerelektronik og driver forretning i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Solar-koncernen har i 2011 haft en omsætning på € 1.532,4 mio. svarende til DKK 11,4 mia. og beskæftiger omkring 3.600 medarbejdere. Solar er etableret i 1919 og noteret på Københavns Fondsbørs i 1953.

Relevant information

http://www.solar.eu


Pressekontakt


Firma

Solar A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen, Danmark

  79 30 00 00

http://www.solar.eu

Modtag nyheder fra Solar A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire