Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/10-10   -   Pressemeddelelse

Danmarks hukommelse åbnes for offentligheden på Kulturnatten

På Kulturnatten den 15. oktober byder Rigsarkivet indenfor i Statens Arkivers nye magasiner, der ikke tidligere har været åbne for offentligheden. Kom og se Danmarks hukommelse med plads til 370 hyldekilometer arkivalier fra 1100-tallet og frem til i dag.

Rigsarkivets kulturnat byder i år på rundvisninger hver halve time i de nye højlagermagasiner, der er mere end 15 meter høje. Kom og se, hvordan vi får plads til hele Danmarks hukommelse.

Programmet byder også på en række udstillinger med udgangspunkt i samlingerne på Rigsarkivet og Landsarkivet i København. Oplev udstillinger med arkivalier om dr. Dampe samt om sørøveri og kapervirksomhed. Også uægte børn, lægdsruller og arkivalier af enestående national betydning (ENB) bliver vist. Og en udstillingen viser, hvordan offentlige arkivalier opbevares og behandles af Statens Arkiver, før de ender i æsker med stregkoder.

Børn er meget velkomne. De kan bl.a. prøve at skrive gotiske bogstaver med fjerpen og blæk eller farvelægge de tegninger, som Christian IV tegnede i skolen som barn.

For de slægtsinteresserede giver et hold drevne slægtsforskere fra Rigsarkivet og Landsarkivets læsesale gode idéer til, hvordan man forsker i sin slægt eller kommer videre med løse ender.

Rigsarkivet holder åbent fra kl. 18-23 på Kulturnatten. Adressen er: Kalvebod Brygge 32, 1560 København V.

Læs pressemeddelelsen og download foto til pressebrug her: http://www.sa.dk/content/dk/om_statens_arkiver/nyhedsoversigt/danmarks_hukommelse_abnes_for_offentligheden_pa_kulturnatten

Læs mere om Rigsarkivets kulturnat i programmet på: http://www.kulturnatten.dk

Relevant information

http://www.sa.dk


Pressekontakt


Firma

Statens Arkiver
Rigsdagsgården 9
1218 København K, Danmark

  33 92 33 10

http://www.sa.dk

Modtag nyheder fra Statens Arkiver på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire