Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/08-11   -   Pressemeddelelse

Cyber-kriminelle tjener penge på aktiefup

Via en såkaldt pump-and-dump-taktik promoverer spammere aktier og hæver dermed prisen på aktierne, som sælges, inden de igen vender tilbage til det normale niveau. Det viser Symantec.cloud MessageLabs Intelligence-rapporten for august 2011.

Vedhæftet finder du rapporten, som kombinerer analyser fra Symantec.cloud MessageLabs Intelligence-rapporten og Symantec State of Spam & Phishing-rapporten. Rapporten samt vedhæftede pressemeddelelse indeholder Symantecs analyser af spam, phishing og anden it-kriminalitet. Desuden er der vedhæftet en oversigt med tallene for spam, phishing med mere for Danmark i august 2011.

Udpluk af Symantec Intelligence rapport for august 2011

Pump-and-dum-angreb
Ved et pump-and-dumb-angreb stiger aktiepriserne - på et falsk grundlag -, og når priserne når det højeste niveau, sælger de cyberkriminelle igen aktierne. Det kolliderer oftest med, at spam-kampagnerne afsluttes, og det reducerer igen prisen på aktierne, og dermed falder deres værdi til det oprindelige, lave niveau.

"De cyberkriminelle kan på denne måde tjene rigtige gode penge på ganske få dage. I disse økonomisk usikre tider kan mange være tilbøjelige til at investere i aktier, som de cyberkriminelle hævder er et godt køb midt i den finansielle krise," siger senior intelligence analyst Paul Wood, Symantec.cloud.

Cyberkriminelle overtager computernes styresystemer
I de første syv måneder af 2011 var der lige så meget nyt "˜boot time' malware (MBR) som i de forgangne tre år. 'Boot time' malware er en del af harddisken, som computeren bruger til at starte op og er dermed en af de første ting, som computeren læser og eksekverer på, når den tændes.

"MBR-infektioner gør det nemt for cyberkriminelle at overtage kontrollen med en given computer. De metoder, som bruges i dag, er forholdsvis komplekse, og det betyder, at bagmændene er meget kompetente med en stor viden om netop dette område. Og derfor skal vi passe ekstra meget på," advarer Paul Wood, Symantec.cloud.

Andre højdepunkter fra rapporten:

· I august 2011 var 76,1 procent af alle e-mails i Danmark spam sammenlignet med 77,6 procent i juli

· Det globale spam-niveau var i august på 75,9 procent sammenlignet med 77,8 procent i juli. Saudi-Arabien er fortsat verdens mest spammede land


Læs mere om tendenserne i august 2011 inden for spam, phishing og anden it-kriminalitet ved at følge nedenstående links og læs vedhæftede pressemeddelelser. Ønsker du uddybende kommentarer, sætter jeg dig meget gerne i forbindelse med Paul Wood, MessageLabs Intelligence Senior Analyst, Symantec, som blandt andre står bag rapporten.

· SlideShare Presentation: August 2011 Symantec Intelligence Report (http://slidesha.re/neErkZ)

· Symantec.cloud Global Threats (http://bit.ly/oo5VCV)

· Symantec.cloud Intelligence Reports (http://bit.ly/q5LssP)

· Symantec.cloud In the News (http://bit.ly/pQvVKr)

· Symantec.cloud Podcasts (http://bit.ly/r5FKi8)

Relevant information

http://www.symantec.dk





Pressekontakt


Firma

Symantec Denmark ApS
Lyngbyvej 20
2100 København Ø, Danmark

  42 37 44 64
  42 37 44 64

http://www.symantec.dk

Modtag nyheder fra Symantec Denmark ApS på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire