Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/01-16   -   Pressemeddelelse

Studerende sætter fokus på kvaliteter i Tønder

Kunstmuseet i Tønder er ramme om symposium med temaet "Kvalitet i Provinsen"

I forbindelse med udstillingen "The Tønder Project", der kan ses på Kunstmuseet i Tønder, holdes lørdag den 30. januar kl. 12.20 et symposium på museet med titlen "Kvalitet i provinsen". På symposiet vil arkitekter og landskabsarkitekter med ekspertise i landdistriktsudvikling og provinsbyernes forvandling tale om de kvaliteter og muligheder, der er i hele Danmark.

Som et eksempel vil en gruppe internationale arkitekt- og designstuderende, som har skabt udstillingen, fortælle om de kvaliteter, de har fundet i Tønder, og om hvilke potentialer de forestiller sig, der er for byen og kommunen.

En gruppe på ni studerende bosatte sig med støtte fra Kulturel Forum og Tønder Kommunes Landdistriktsudvalg i Tønder i projektperioden, og de og kammerater, der kom på besøg fra København, brugte det lejede hus som base for studier af byen og dens omegn, samt udvikling af forslag, der spænder fra butiksindretning over byrumsdesign til bygninger, bygningstransformation og et monumentalt landskabsprojekt.

Grundlaget for såvel studieprojektet som for symposiet er, at hele Danmark rummer kvaliteter og muligheder, der kan udfoldes gennem arkitektur, design og kunst. Der er allerede spændende ting i gang over hele landet, og en spirende bevægelse af iværksættere og visionære, der flytter væk fra storbyerne.

For 20 år siden var København på fallittens rand, bogstaveligt talt. Men nogle kunne se mulighederne i den slidte by, og gennem forskellige visionære projekter - både midlertidige og langtrækkende, små og store - blev byen forvandlet, så det ikke er til at tro at den en gang var fattig. Små interventioner fik ofte stor effekt, mens de store planer først begynder at virke nu hvor byen er i vækst.

Nu sker noget tilsvarende i provinsen. Der hvor nogle ser udkant og håbløshed, ser visionære unge, arkitekter og designere, skønhed og muligheder.

Et etableret eksempel er tegnestuen Praksis, der fungerede som inspiration, da de studerende skabte deres tegnestue i Tønder. Fra deres tegnestue i Troense arbejder Praksis i hele landet, med spændende arkitektur, som for eksempel Slotfelt Lade.

Et internationalt eksempel er byen Marfa, i Texas, der om noget er langt ude på landet, men som gennem kunst, arkitektur og film, er blevet et kulturelt centrum i USA.

Pressekontakt

Anne Blond
Kunstmuseet i Tønder
  74 72 89 89

Firma

Tønder Kommune
Kongevej 57
6270 Tønder, Danmark

  74 92 90 12
  23 29 34 60

http://www.toender.dk/

Modtag nyheder fra Tønder Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire