Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/11-09   -   Pressemeddelelse

Danskerne elsker dansk musik

Når TDC's kunder henter musik på musiktjenesten TDC og YouSee PLAY, er det i høj grad danske hits, de går efter. Ikke mindre end 65 pct. af de 20 mest downloadede albums, er danske albums.

Øverst på listen over dette års mest downloadede albums er Nephews 'Dan-mark Denmark', Sanne Salomonsens 'Unico' og Aquas 'Greatest Hits'.

Ser man på de 20 mest downloadede musiknumre i år, udgør danske numre 60 pct. Her er det Aquas 'Back to the 80's' på førstepladsen. Andenpladsen går til amerikanske Lady Gagas 'Pokerface'. Og på tredjepladsen ligger Medinas 'Kun for mig'.

Torsdag den 29. oktober er Spil Dansk Dagen, som er dansk musiklivs årlige festdag. Det fejrer TDC og YouSee PLAY med at sætte ekstra fokus på dansk musik. På forsiden af www.tdc.dk/musik finder du bl.a. en playliste med årets mest populære danske hits på TDC og YouSeePLAY og en playliste med de mest interessante nyere danske kunstnere, der har udgivet album i år.

TDC og YouSee PLAY har rundet 130 millioner downloads siden starten den 1. april 2008. TDC og YouSee-kunder med et mobil- eller bredbåndsabonnement har fri adgang til at downloade ubegrænset musik på TDC og YouSee PLAY.

De mest downloadede danske numre på TDC og YouSee PLAY i 2009
1. Aqua - Back To The 80's
2. Medina - Kun For Mig
3. Sanne Salomonsen - Taxa
4. Linda Andrews - Det Bedste Til Sidst
5. Joey Moe - Yo-Yo
6. Sukkerchok - Hvor Som Helst - Når Som Helst
7. Jooks - Hun Vil Ha' En Rapper
8. Rasmus Seebach - Engel
9. Brinck - Believe Again
10. Celina Ree - Når Du Rør Ved Mig
11. Nik & Jay - Endnu En
12. Jokeren & Joey Moe - Sig Ja
13. Sukkerchok - Det Det
14. Nephew - 007 Is Also Gonna Die
15. Medina - Velkommen Til Medina
16. Medina & L.O.C. - Kun For Dig
17. Mohamed Ali - Rocket
18. Nik & Jay - Kommer Igen
19. Thomas Holm - Nitten
20. Tina Dickow - Open Wide

· Musiktjenesten TDC og YouSee PLAY har et katalog med ca. 5,4 millioner musiknumre. Dansk musik udgør ca. 2 pct. heraf.

· Nu er det muligt, at op til 5 medlemmer i en husstand kan få TDC PLAY på deres helt eget TDC Login. Dermed kan de få adgang til musiknumre, personlige playlister og e-mail. Bruger man allerede TDC PLAY, skal man blot gå ind på www.tdc.dk/familielogin og trykke på 'Inviter bruger'.

· På Spil Dansk Dagen vil der være musikarrangementer i hele Danmark, ligesom DR udelukkende spiller dansk produceret musik. KODA og en række musik- og kulturorganisationer står bag Spil Dansk Dagen. Læs mere på www.spildansk.dk

Relevant information

http://www.tdc.dk


Pressekontakt


Firma

TDC A/S
Teglholmsgade 1-3
0900 København C, Danmark

  +45 70 20 35 10

http://www.tdc.dk

Modtag nyheder fra TDC A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire