Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/10-16   -   Pressemeddelelse

Elitekommuner styrker det danske idrætsliv

"Samarbejdet med Elitekommunerne er med til at løfte kvaliteten af det danske idrætsliv over hele landet," siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Danmarks 15 OL-medaljer har givet international genlyd, og mange har hæftet sig ved, at flere af medaljetagerne er under 25 år. For at forstå, hvorfor talentarbejdet i dansk eliteidræt tilsyneladende fungerer på så højt internationalt niveau, er det værd at tage et blik på Team Danmarks samarbejde med landets Elitekommuner, forklarer Team Danmarks direktør Lone Hansen.

"Når Danmark har succes i eliteidræt, er en af forklaringerne, at vi løfter i fællesskab. Der findes en stærk idrætskultur i Danmark, hvor flere aktører spiller vigtige og klart definerede roller. Et godt eksempel er Elitekommunerne, der ser en stor værdi i at udvikle idrætslivet i Danmark. Team Danmark samarbejder med kommunerne om udviklingen af de lokale talentmiljøer med høj kvalitet, og det er med til at sikre en rød tråd i det danske idrætsliv," siger Lone Hansen.

Slagelse Kommune har netop underskrevet en samarbejdsaftale med Team Danmark, så der i dag findes i alt 22 Elitekommuner spredt over det meste af landet. Samarbejdet med Elitekommunerne tager udgangspunkt i en klar intention om, at vi skal blive bedre til at udvikle og arbejde med talent. Men det handler også om at skabe bedre rammer for dansk idræt som helhed i et godt samspil mellem foreninger, klubber og skoler, forklarer Lone Hansen.

"Team Danmark har igennem samarbejdet med specialforbundene og Elitekommunerne udviklet en national model, som sikrer høj kvalitet i talentarbejdet. Det gælder både arbejdet med at udvikle børn og unge ud fra det niveau de er på, og det gælder udviklingen af vidensniveauet blandt trænere og ledere til gavn for hele det danske idrætsliv," siger hun.

INNOVATIV SUCCES
Lone Hansen var i april på besøg Slagelse Kommune, hvor hun bl.a. blev præsenteret for flere initiativer heriblandt et sportscollege, der skal give lokale talenter gode muligheder for at forfølge deres sportslige drømme sideløbende med deres uddannelse i nærmiljøet.

"Vi betragter samarbejdet med Elitekommunerne som en stor innovativ succes for dansk idrætsliv. Talenterne oplever, at sporten og skolen går hånd i hånd, fordi kommunen, klubberne og skolerne taler sammen - og taler samme sprog. Det give talenterne gode muligheder for at kombinere uddannelse og skolegang sideløbende med deres idræt i nærmiljøet, og det er en afgørende ingrediens i den danske succes, som vi skal værne om og udvikle yderligere de kommende år," siger Lone Hansen.

FAKTA: 22 ELITEKOMMUNER
Team Danmark samarbejder med 22 Elitekommuner om udviklingen af lokale talentmiljøer, der tager hensyn til atleternes sportslige udvikling og uddannelse. Elitekommunerne arbejder derfor tæt sammen med idrætsskoler, de lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. Specialforbundene har godkendt de prioriterede idrætsgrene i Elitekommunerne, og de prioriterede klubber i kommunerne er en del af specialforbundenes samlede talentudviklingsstrategi.

Pressekontakt

Morten Rodtwitt
Chef de mission i DIF
  29 37 09 16

Firma

Team Danmark
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby, Danmark

  43 26 25 21
  51 26 60 62

http://www.teamdanmark.dk

Modtag nyheder fra Team Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire