Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/11-16   -   Pressemeddelelse

Indstillinger til Kulturministeriets Idrætspris 2016

Team Danmark indstiller herrelandsholdet i badminton, Sara Slott Petersen og Bent Fransson til Kulturministeries Idrætspris. Samtidig indstiller Team Danmark Stinna Tange Kaastrup til Kulturministerens Handicapidrætspris.

2016 har været et forrygende sportsår, der har understreget, at dansk eliteidræt er i topform. Et væld af kandidater fortjener at blive hædret og anerkendt for store præstationer. Team Danmark har valgt at indstille Sara Slott Petersen, herrelandsholdet i badminton og Guldfirerens mangeårige træner Bent Fransson til Kulturministeriets Idrætspris.

"Sara Slott Petersen er den første dansker, der vinder en OL-medalje i en atletiksprintdisciplin. Medaljen er samtidig første OL-medalje til en individuel, kvindelig dansk atletikudøver siden 1948. Sara har gennem en lang årrække arbejdet stenhårdt for at nå sit høje internationale niveau, og hun er dermed en inspiration for mange talenter og eliteatleter, der investerer mange år på at nå op blandt verdens bedste," siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Badmintonlandsholdet tog på trods af flere skader meget overraskende Thomas Cup trofæet med hjem til Danmark. Thomas Cup er VM for landshold, og med sejren skrev Danmark international badmintonhistorie.

"Det er første gang, at Danmark vinder Thomas Cup, og præstationen sammenlignes i badmintonkredse med fodboldlandsholdets EM-guld i 1992. Undervejs overkom Danmark skader til nøglespillere og viste en fornem holdpræstation. Med fire debutanter i truppen lykkedes det at holde nerverne i ro, og debutanterne præsterede på højeste niveau i kampafgørende situationer. Holdet vandt de tre afsluttende kampe mod Japan, Malaysia og Indonesien med 3-2. Guldet til badmintonherrerne er en af de største præstationer i dansk sportshistorie. Det er første gang siden turneringens start i 1949, at et ikke-asiatisk hold står øverst på medaljeskamlen," siger Lone Hansen.

Bent Fransson er netop gået på pension som træner for den legendariske Guldfirer. Båden er dansk ronings absolut mest succesfulde gennem tiderne, og ved de seneste tre Olympiske Lege har Guldfireren vundet guld, sølv og bronze med Bent Fransson som træner.

"Guldfireren er en institution i dansk eliteidræt, og Bent Fransson har været manden bag. Ud over OL-medaljerne har båden under Bent Franssons ledelse vundet guld ved både EM og VM i 2013 og 2014, ligesom den er indehaver af den gældende verdensrekord, som blev sat ved VM i Holland 2014, hvor den 15 år gamle rekord blev udslettet. Det vidner om et ekstremt højt sportsligt niveau. Bent Fransson har i næsten ti år sat standarden for roerne og fastholdt og udviklet elitemiljøet, som er baggrunden for Guldfirerens kontinuerlige succes. Hans viden om og håndtering af mandskabsbåde er i særklasse og er både anerkendt og frygtet i hele ro-verdenen," siger Lone Hansen.

Kulturministerens Handicapidrætspris
Samtidig indstiller Team Danmark Stinna Tange Kaastrup, der vandt to bronzemedaljer ved PL i Rio, til Kulturministerens Handicapidrætspris, fortæller Lone Hansen.

"Stinna Tange Kaastrup er en fantastisk ambassadør for parasporten. Hun viser usædvanlig dedikation og har en smittende, positiv indstilling til udfordringer og til omverden. Hun er sideløbende med sin sportslige karriere engelskstuderende på SDU og dermed et godt eksempel på Team Danmarks eliteidrætsmodel, hvor uddannelse og elitesport går hånd i hånd," siger Lone Hansen.

Kulturministeriets Idrætspris uddeles ved en reception afholdt af kulturministeren mandag d. 5. december 2016 kl. 17-19 hos Dansk Arkitektur Center. Handicapidrætsprisen uddeles ved gallashowet Sport 2016 i Herning den 7. januar.

Pressekontakt

Pressetelefon
  43 26 25 21
Morten Rodtwitt
Chef de mission i DIF
  29 37 09 16

Firma

Team Danmark
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby, Danmark

  43 26 25 21
  51 26 60 62

http://www.teamdanmark.dk

Modtag nyheder fra Team Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire