Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/02-11   -   Pressemeddelelse

Installationer på campingpladserne udgør sikkerhedsrisiko

Elinstallationerne på landets campingpladser var sidste år flere steder i så dårlig stand, at de var til fare for campisternes sikkerhed. Det var de kolde fakta, da Sikkerhedsstyrelsen besøgte 340 campingpladser i løbet af 2010.

Styrelsen fandt fejl i installationerne på 313 af pladserne. I alt blev der fundet 2.328 fejl. Seks procent af fejlene var endda de såkaldt kategori 1-fejl, som udgør en umiddelbar fare for brand eller personskade, og flere kan opstå, hvis ikke installationerne fremover bliver bedre vedligeholdt, konkluderer styrelsen.

Regelmæssig vedligeholdelse af installationerne i fremtiden er således central, hvis de mange campister, som om få måneder så småt begynder at indtage landets pladser, trygt skal kunne benytte sig af campingpladsernes installationer.

I TEKNIQ Installatørernes Organisation opfordrer chef for teknisk afdeling Christian Jarby til, at man på campingpladserne sørger for at få en autoriseret elinstallatør til at gennemgå installationerne hvert forår, inden sæsonen går i gang, så fejlene bliver opdaget i tide.

- Det er vigtigt, at man får tjekket installationerne regelmæssigt, så man sikrer, at eventuelle fejl bliver opdaget i tide - før de udgør en sikkerhedsrisiko for pladsens gæster. Installationerne på campingpladser er nemlig udsat for stort slid og mange brugere, og derfor kan det være en god ide at få dem gennemgået hvert forår, inden sæsonen for alvor går i gang, siger Christian Jarby.

Han opfordrer især campingpladserne til at få tjekket deres fejlstrømsafbrydere, da de ofte er defekte.

- Sikkerhedsstyrelsens undersøgelse viste, at 300 af i alt 3.386 fejlstrømsafbrydere på campingpladserne slet ikke virkede. Det er yderst uheldigt, for fejlstrømsafbryderne er gæsternes vigtigste beskyttelse mod farlige stød, siger Christian Jarby.

For yderligere oplysninger kontakt Christian Jarby på 77 41 15 51 eller 20 14 72 45

Relevant information

http://www.tekniq.dk/


Pressekontakt


Firma

TEKNIQ - Installatørernes organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup, Danmark

  77 41 15 52
  41 44 47 22

http://www.tekniq.dk

Modtag nyheder fra TEKNIQ - Installatørernes organisation på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire