Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/02-11   -   Pressemeddelelse

Danskerne har et overforbrug af forlængerledninger

Alt for mange danskere tyer til forlængerledninger, når de skal have strøm til nye apparater, frem for at udvide de eksisterende installationer. Det er yderst uheldigt, for overdreven brug af forlængerledninger kan føre til overbelastning, stød og brand, forklarer teknisk konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation, Mads Risgaard Knudsen.

Ny undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen viser, at over halvdelen af alle danskere, 58 procent, har løse forlængerledninger liggende, mens 53 procent har flere elektriske apparater koblet til forlængerledningerne.

- Vi putter flere og flere strømforbrugende apparater ind i vores hjem, som belaster de elektriske installationer. Tænk bare på et køkken, hvor der i dag skal være strøm til et køleskab, en opvaskemaskine, en mikrobølgeovn, en kaffemaskine, en elkedel, en kaffekværn, en foodprocessor, lavvoltsbelysning og mange andre elektriske apparater, som bruges i forbindelse med den daglige madlavning. Så rækker de 2-3 stikkontakter, som tidligere var tilstrækkelige til at klare behovet i køkkenet, ikke længere. Som udgangspunkt bør man have mindst en stikkontakt til hver af de stationære brugsgenstande og de køkkenapparater, man benytter jævnligt. Derudover bør man have yderligere et par nemt tilgængelige stikkontakter, som man kan benytte, når man skal bruge en håndpisker eller andre elapparater i en kortere periode, forklarer Mads Risgaard Knudsen og fortsætter:

- Belastningen i en stikdåse med tre stik i kan være utrolig stor, fordi den skal forsyne alle de tilsluttede apparater. Hvis belastningen bliver stor, kan stikdåsen i værste tilfælde blive så varm, at den smelter eller antænder, og man risikerer at få stød, hvis man rører ved den.

Elinstallationerne bliver forsømt
Danskerne glemmer desværre generelt at vedligeholde deres boligs elinstallationer. Dermed bliver sikkerhedsrisikoer i form af overbelastning, defekte eller løse stikkontakter samt blottede ledninger måske aldrig opdaget. En undersøgelse foretaget af A&B Analyse for TEKNIQ Installatørernes Organisation viser, at hver femte dansker aldrig har fået gennemgået deres elektriske installationer af en elinstallatør. Desuden svarer 15 procent, at de slet ikke ved, hvornår de sidst har fået installationerne tjekket.

- Det er en god ide at få tjekket sine elinstallationer jævnligt. Strøm er ikke sådan at spøge med. Det er vigtigt, at elsikkerheden er i top, så man undgår stød eller antændinger. Jeg vil anbefale, at man får set sine elinstallationer igennem ca. hvert sjette år af en autoriseret elinstallatør. Derudover kan det være en god ide at få installationerne tjekket i forbindelse med et ejerskifte, så man sikrer sig, at man ikke overtager misligholdte eller defekte elinstallationer, siger Mads Risgaard Knudsen.

For yderligere oplysninger kontakt Mads Risgaard Knudsen på 77 42 42 26 eller 27 80 04 51

Relevant information

http://www.tekniq.dk/


Pressekontakt


Firma

TEKNIQ - Installatørernes organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup, Danmark

  77 41 15 52
  41 44 47 22

http://www.tekniq.dk

Modtag nyheder fra TEKNIQ - Installatørernes organisation på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire