Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/03-11   -   Pressemeddelelse

Sådan når regeringen målene i energistrategi 2050

De billigste elbesparelser i industrien koster kun en syvendedel af, hvad det koster at producere en kWh på de nye Anholtmøller. Det viser rapport udarbejdet af Norenergi for TEKNIQ Installatørernes organisation og Dansk Byggeri. Rapporten konkluderer, at det er meget billigere at investere i energibesparelser, end det er at investere i vindmøller. Derfor bør regeringen først og fremmest satse på energibesparelser for at nå målene i Energistrategi 2050, mener adm. direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation, Niels Jørgen Hansen og direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Faktisk kan samfundet ifølge rapporten spare fem til ni milliarder kroner om året ved at lade være med at bygge 15 nye Anholt vindmølleparker og i stedet gennemføre energibesparelser i bygninger og industrien. De billigste energibesparelser er som følger: elbesparelser i industrien, de billigste varmebesparelser i bygninger, de billigste havvindmølleudbygninger, de dyreste varmebesparelser i bygninger, at udbygge med Nordsøvindmøller og til sidst at opføre solceller.

- Det giver god mening at starte med at spare på energien. Ikke kun fordi det er billigst, men også fordi det reducerer behovet for at øge udbygningen af vedvarende energi. Målet om uafhængighed af fossile brændsler i 2050 fordrer, at vi bruger kræfterne og ikke mindst kronerne rigtigt. Derfor ærgrer det mig, at der bliver lagt så stor vægt på udbygningen af vindenergi i forhold til energieffektivisering i regeringens energistrategi. Vi får meget mere for pengene, hvis vi bruger dem på energibesparelser, siger adm. direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation, Niels Jørgen Hansen.

Selv om der er flere energibesparelser for pengene, hvis man investerer dem i energieffektiviseringer i bygningerne, er der dog stadig behov for massive investeringer fra politisk side, hvis vi skal gøre os håb om at nå målene i Energistrategi 2050, understreger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen:

- Alene på havvindmølleområdet skal der investeres ca. 400 mia. kroner, hvis vi skal følge Klimakommissionens anbefalinger. Der er behov for stort set samme investeringer på energieffektiviseringsområdet, hvis vi skal nå målet. Vi vil derfor opfordre til, at vi i forlængelse af Energistrategi 2050 får lavet en investeringsstrategi på området, som prioriterer midlerne og både indeholder investeringer i energibesparelser på kort sigt og i kollektivt produceret vedvarende energi på længere sigt.

De seneste år har vist, at energibesparelserne ikke kommer af sig selv. På trods af at flere energieffektiviseringsprojekter i de danske virksomheder og boliger har en kort tilbagebetalingstid, er mange stadig tilbageholdende med at sætte projekter i gang. Derfor mener organisationerne, at der er behov for at investere endnu mere i området end regeringen lægger op til i sin energistrategi. For eksempel gennem økonomiske incitamenter som skattefradrag, rentelettelser og lignende.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør i TEKNIQ Niels Jørgen Hansen på 40 74 43 60
Direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen på 20 28 52 64

Anbefaling til politikerne:
- Skab incitamenter, som gør det attraktivt at investere i energibesparelser.

- Invester pengene rentabelt ved først og fremmest at investere i energibesparelser, som giver den største effekt på kort sigt, og dernæst i produktionen af vedvarende energi, som har den største effekt på langt sigt.

- Sæt langt større fokus på energibesparelser i industrien og bygningsmassen.

Relevant information

http://www.tekniq.dk/


Pressekontakt


Firma

TEKNIQ - Installatørernes organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup, Danmark

  77 41 15 52
  41 44 47 22

http://www.tekniq.dk

Modtag nyheder fra TEKNIQ - Installatørernes organisation på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire