Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/08-12   -   Pressemeddelelse

Regeringen sender regning på 40 millioner kroner til installationsbranchen

Regeringens forslag til finanslov sender en ny milliardregning til erhvervslivet. Og en regning på 40 mio. kr. til installationsbranchen alene. Det viser nye beregninger foretaget af TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Regeringens foreslår blandt andet, at erhvervsstøtteordningerne bliver barberet med 2 mia. kr., samtidig med at virksomhederne bliver pålagt nye udgifter til finansiering af blandt andet skolepraktik, målretning af erhvervsuddannelserne, voksen- og efteruddannelsesindsatsen og arbejdsskadeafgift på i alt ca. 1,5 mia. kr.

- I regeringsgrundlaget er forbedret konkurrenceevne og øget økonomisk vækst nøgleordene. I det lys er det svært at se logikken i, at arbejdsgiverne nu får en betydelig ekstraregning. For installationsbranchen alene betyder det en ekstraudgift på 40 mio. kr. svarende til ca. 1.300 kr. pr. medarbejder. At pålægge virksomhederne ekstra udgifter i en periode, hvor de stadig er ved at komme sig efter den økonomiske krise, er decideret skadeligt og vil hverken forbedre konkurrenceevnen eller skabe nye job, siger administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation Niels Jørgen Hansen og tilføjer:

- Samtidig vælger regeringen at barbere erhvervsstøtteordningerne med to mia. kr., herunder fjerner man den energirenoveringspulje, som skulle træde i stedet for Bolig-jobordningen og sikre, at private boligejere fortsat har et incitament til at energirenovere. Det er svært at se, hvordan sådan en straffeaktion skal bidrage til øget vækst og beskæftigelse. Det er i vores øjne helt forkert tænkt.

Finanslovsforslaget er i øvrigt kendetegnet ved, at langt de fleste nye initiativer og investeringer er implementering af tidligere beslutninger og/eller forslag. Undtagelserne er dog ekstra bevillinger til en ny Storstrømsbro samt en ekstra milliard til sygehuse, så der kan bygges mere energieffektivt.

- Det er klart, at vi i installationsbranchen vil få glæde af de øgede investeringer i sygehuse og universitetsbyggeri samt i en ny Storstrømsbro. Men vi har svært ved at se, hvordan de investeringer kan bløde op for de markante ekstra udgifter, der pålægges arbejdsgiverne på uddannelsesområdet, siger Niels Jørgen Hansen.

Yderligere oplysninger hos administrerende direktør Niels Jørgen Hansen, TEKNIQ, tlf. 4074 4360.

Relevant information

http://www.tekniq.dk


Pressekontakt


Firma

TEKNIQ - Installatørernes organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup, Danmark

  77 41 15 52
  41 44 47 22

http://www.tekniq.dk

Modtag nyheder fra TEKNIQ - Installatørernes organisation på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire