Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/11-12   -   Pressemeddelelse

Finanslov 2013 blottet for nødvendige vækstinitiativer

Bedre konkurrenceevne, vækst og jobskabelse. Det er de tre mest nødvendige og tiltrængte elementer, der skal styrke dansk erhvervsliv - alligevel er regeringens finanslov 2013 blottet for vækstfremmende tiltag.

- Der er intet i finansloven, som vil gøre Danmark stærkere. Grundstenen i dansk økonomi er vækst i erhvervslivet, fordi det afføder jobs, øgede skatteindtægter og udvikling. Derfor er det stærkt problematisk, når der ikke er et eneste initiativ i finansloven, der vil styrke dansk økonomi, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Han påpeger konkret, at det er skadeligt for væksten, når regeringen både fjerner den jobskabende BoligJobordning med udgangen af 2012 og endeligt begraver den grønne tilskudspulje.

- Det undrer især, fordi regeringen havde lovet danskerne den grønne tilskudspulje som en erstatning for BoligJobordningen. Det var en del af regeringsgrundlaget og regeringens energipolitiske udspil. Nu er regeringen løbet fra en ordning, der ville skabe vækst og sikre fortsat grøn udvikling - to erklærede mål for regeringen, som ikke bliver efterlevet i praksis, siger Niels Jørgen Hansen.

Ud over at erhvervslivet må se langt efter vækstfremmende initiativer, er der elementer i finansloven, som ligefrem skader væksten.

- Regeringen har valgt at pålægge erhvervslivet øgede afgifter i form af en øget betaling for skolepraktikken på erhvervsuddannelsesområdet. I en tid hvor virksomhederne fortsat er pressede økonomisk, er det gift for vækst- og jobskabelsen, ligesom det heller ikke øger incitamentet for at tage en lærling ind, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

- Derfor kan erhvervslivet overordnet set kun undre sig over udfaldet af finanslovsforhandlingerne og konkludere, at udfordringerne for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark nu er blevet større.

Yderligere information, kontakt:

Administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Niels Jørgen Hansen, tlf. 77 42 42 32

Relevant information

http://www.tekniq.dk


Pressekontakt


Firma

TEKNIQ - Installatørernes organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup, Danmark

  77 41 15 52
  41 44 47 22

http://www.tekniq.dk

Modtag nyheder fra TEKNIQ - Installatørernes organisation på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire