Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/12-14   -   Pressemeddelelse

Halvdelen af os sammenligner priser på mobilen

Mængden af apps, der kan hjælpe os, når vi er ude at købe gaver, vokser stødt, og mobilen bruges flittigt i butikkerne til at sammenligne priser og hente produktanmeldelser fra nettet. Men er det i orden at blive inspireret i butikkerne for så at bestille varen over nettet? Det har Telia spurgt danskerne om i en ny undersøgelse.

Pricerunner, Price Check, Consumr og Saxo Pristjek. Vores smartphones kan udstyres med et utal af apps, der på et splitsekund kan tjekke, om den elektriske tandbørster, du overvejer at give fætter Jens i julegave, kan købes billigere på nettet end i den fysiske forretning, hvor du har fundet den. Vi scanner bare stregkoden, og så kan vi sammenligne onlinepriserne, eller vi kan med få klik hente alle tilgængelige produktanmeldelser ned på vores mobil.

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Telia, viser, at 43 pct. af os er grundige forbrugere, der bruger vores smartphones til at tjekke test og anmeldelser, når vi er ude for at shoppe. Faktisk er det markant flere mænd (en tredjedel flere), der konsulterer produkttests og anmeldelser, inden de beslutter sig for at købe - ligesom det er mere populært på Sjælland og i København end andre steder i landet.

Endnu flere - næsten halvdelen af alle danskere over 18 år (49 pct.) - har brugt mobiltelefonen eller en tablet til at tjekke, om de kunne få en specifik vare billigere et andet sted, fx i en webshop. Også her er mændene mere aktive med end kvinderne.

Måske skyldes kvindernes relative tilbageholdenhed, at de ikke synes, at det er helt i orden at bruge butikken til at prøve fx en sweater for derefter at købe varen billigere online. Til det svarer 46 pct. af kvinderne, at det synes de faktisk ikke, at det er - men det vigtigste er trods alt at spare penge. Til sammenligning har 41 pct. af mændene samme moralske overvejelser.

Godt en tredjedel af danskerne (34 pct.) kan slet ikke se noget problem i, at man tjekker en vare i en butik og derefter køber den online. Denne holdning er mere udbredt, jo yngre man er.

Hos Telia, der både har fysiske forretninger og webshop, accepterer man, at forbrugerne udnytter de tekniske muligheder til at spare penge:

"Når vi har valgt at holde fast i vores fysiske forretninger, så skyldes det, at mange kunder gerne vil have et sted, hvor de kan møde et menneske ansigt-til-ansigt og få svar på deres spørgsmål. Naturligvis koster det lønninger og husleje, men undersøgelsen viser jo faktisk, at kunderne netop nyder at kunne se produktet fysisk i en butik og få den service, som hører med. Netop derfor har vi valgt både at satse på fysiske butikker med personlig service og en online webshop", siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Billeder


Pressekontakt

David Engstrøm
Komm. rådgiver, Mobil
  +45 28 27 81 85

Firma

Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S , Danmark

  28 27 01 70

http://www.telia.dk

Modtag nyheder fra Telia Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire