Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/09-11   -   Pressemeddelelse

Sort Sol over Tivoli

Fredag den 9. september spiller Sort Sol i Tivoli. Koncerten i hjembyens hjerte er den sidste på comeback-turnéen, der har været et sandt triumftog for orkesteret, som endnu ikke har taget stilling til, hvad der skal ske, når lamperne slukkes. Med sig tager de deres personlige valg til årets Tak Rock!-navn: Emma Acs.

Under sit oprindelige navn Sods fremstod gruppen som landets første punkband, men udviklede sig hurtigt til et ensemble, der uafbrudt eksperimenterede med sit udtryk. Gruppen tog officielt navneforandring til Sort Sol i 1983, og fandt ved indgangen til 90'erne en melodisk, tung, rockstil, hvilket gav dem deres store, kommercielle gennembrud.

I februar 1994 havde Ole Bornedals film 'Nattevagten' premiere, hvor tre numre fra gruppens album 'Glamourpuss' indgik på soundtracket - heriblandt hittet 'Let Your Fingers Do The Walking'. Albummet rundede siden 100.000 solgte eksemplarer.

Tabet af guitaristen Peter Peter og siden bassisten Knud Odde var ved at tvinge gruppen i knæ i slutningen af 90'erne. Sort Sol udgav deres sidste studiealbum 'Snakecharmer' i 2001, inden de besluttede sig for at holde en pause på ubestemt tid. Men med den massive medieopmærksomhed og de fantastiske anmeldelser i bagagen, er der lagt op til ikke blot en fantastisk aften i lampernes skær men også håbet om et nyt album og fortsættelse på punkens grundsten i dansk rock.

Sort Sol vælger årets Tak Rock!-navn - Emma Acs
Sort Sol blev tidligere på året udvalgt som årets Tak Rock!-navn, og har dermed valgt hvem der skal opvarme for aftenens koncert. Valget er faldet på den københavnske sangerinde Emma Acs, der tidligere på året udgav det kritikkerroste album med den forførende titel: 'Champagne'

"Vi har savnet en stemme, en tilgang, en så ligefrem facon som den, københavnske Emma Acs drøner derudad med. Og så er hun endda kun 19 år. Albummet er sprængladt med nostalgi fra 60'er-brug af instrumenter og puster effektive røgringe op mod sluttresserne og følgende års hippieudbrud," skrev Gaffa, og kalder Emma Acs et Trip på fandenivoldsk og ungdommelig sen-tresser-nostalgi.

Hvad: Sort Sol / Opvarmning: Emma Acs
Hvor: Plænen i Tivoli
Tid: Kl. 22:00
Pris: Gratis med Årskort / 95 kr. før kl. 20 / 120 kr. efter kl. 20

Relevant information

http://www.tivoli.dk/


Pressekontakt


Firma

Tivoli A/S
Vesterbrogade 3
1630 København V, Danmark

  +45 22 23 74 40
  +45 22 23 74 40

http://www.tivoli.dk/

Modtag nyheder fra Tivoli A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire