Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/06-12   -   Pressemeddelelse

DGI lancerer ny succesrig sportsgren i Danmark

Med udsigt til en solid sportssommer der kulminerer med OL i London og dermed stor interesse for store og mindre sportsgrene lancerer Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) nu en helt ny sportsgren i Danmark. Sportsgrenen hedder Beachminton og er populært sagt en blanding mellem badminton og strandspil på en bane, hvor farten på bolden kan komme op på 300 km/t. Første gang man i København kan stifte bekendtskab med det nye spil bliver på lørdag i Tivoli d.30. juni mellem 11:00 -17:00, hvor gæsterne kan prøve spillet og vinde præmier i små konkurrencer.

Beachminton, der oprindeligt startede i Tyskland og siden har bredt sig til andre lande, spilles efter samme regler som i badminton, men der spilles på en anden bane og uden net. Fjerbolden er dog skiftet ud til fordel for en tungere plasticfjerbold og ketsjeren er langt mere massiv og med hårdere strenge. Banen består af 2 kvadrater på 5,5 meter, der har en afstand på 10 meter. Spillet går kort fortalt ud på at slå bolden i jorden på modstanderens bane. Og der kan komme fart i bolden, der kan skydes af sted med op imod 300 km/t. Rammer man ikke indenfor modstanderens baneområde, scorer modstanderen et point. En kamp spilles bedst af 3 sæt til 21 point, og vinderen er den, der er først vinder 2 sæt.

DGI satser på hurtig succes
Beachminton har haft stor succes i udlandet, og DGI forventer, at sporten herhjemme hurtig vil få tag i danskerne. Når spillet er blevet introduceret på Plænen i Tivoli, tager DGI's turbus, 'Beachminton On Tour', videre på sin turné, og med støtte fra en hovedsponsor, kommer 'Beachminton on Tour, rundt i hele Danmark for at slå et slag for det nye spil. Tourplan er vedlagt.

Tourplan - Beachminton On Tour

30. juni Plænen i Tivoli, København
4.-6. juli Roskilde Festival - hver dag kl. 10 -16
7. juli Kerteminde Nordstrand
13. Juli Frederiksborg Centeret - kl. 9-15
15. juli Assens Marina
20. juli Vejers Strand - kl. 11-15
21. juli Fanø Summer Cup
19. aug. Randers Olympiske Park - kl. 11-15
25. aug. Støvring
28. el. 30. Aalborg i Rødt
8. sep Aarhus Festuge - DGI Parkgames - kl. 12-18
9. sep. DGI Karlsgårde
14. sep. DK's største fredagsbar & Idrætsdag, Universitetsparken i Aarhus - kl. 15-20

»I DGI er vi meget åbne for nye sportsgrene, der kan få danskerne til at dyrke motion. Med Beachminton er det muligt at flytte badminton udendørs, og det giver nogle super muligheder for at holde gang i ketsjeren både om sommeren og om vinteren,« siger Kristian Sørensen, der er projektkoordinator for DGI Beachminton On Tour. DGI satser på, at Beachminton bliver så stor en succes, at der snart kan afholdes turneringer i Beachminton. Og Beachminton er allerede nu udvalgt som en selvstændig idrætsdisciplin ved næste års Landsstævne i Esbjerg.

TIP til redaktionen
Inden arrangementet på Plænen i Tivoli kommer DGI's Badminton On Tour gerne i studiet eller stiller op til interviews. Vi er også klar med en håndfuld piger og drenge, der på flotteste vis kan vise spillet. Har redaktionen brug for flere fotos, så kontakt Kristian Sørensen.

Kontaktoplysninger:
Kristian Sørensen, Projektkoordinator Beachminton On Tour
Tlf. 6015 4834, kristian_7200@hotmail.com

Else Marie Thorgaard, DGI badmintonkonsulent
Tlf. 2199 9738, else.marie.thorgaard@dgi.dk

Kontakt Tivoli, presseansvarlig
Torben Plank 22 23 74 40 tpl@tivoli.dk

Relevant information

http://www.tivoli.dk/


Pressekontakt


Firma

Tivoli A/S
Vesterbrogade 3
1630 København V, Danmark

  +45 22 23 74 40
  +45 22 23 74 40

http://www.tivoli.dk/

Modtag nyheder fra Tivoli A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire