Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/11-14   -   Pressemeddelelse

Amerikansk stjernetenor i front for ny opera-rus i Tivoli

Programmet for Tivoli Festival 2015 bliver først offentliggjort i sin helhed til marts - men i dag løfter festivalen alligevel sløret for fire operakoncerter, som man vil kunne opleve i Tivolis Koncertsal til næste sommer. Programmerne er forskelligartede, og byder på alt fra lieder over opera-highlights til en koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken med den amerikanske stjernetenor Lawrence Brownlee.

Der er godt nyt til operafans: Tivoli åbner nemlig i dag for billetsalget til fire af koncerthøjdepunkterne fra den kommende sommers Tivoli Festival. Opera er fællesnævneren, og øverst på listen over opbuddet af danske og internationale sangere står atter den amerikanske stjernetenor Lawrence Brownlee, som efterhånden er blevet et fornemt fyrtårn for Tivolis klassiske musikfestival.

Fire koncerter med danske og internationale operanavne
Sangerne er hentet fra såvel den danske som den internationale operaverden. Den første af de fire operakoncerter finder sted 5. juni, hvor festivalen får besøg af den danske verdensbas Stephen Milling og Tivolis Symfoniorkester under ledelse af Rumon Gamba. På programmet er bl.a. Brahms' Vier ernste Gesänge og operaarier fra bl.a. Mozarts Tryllefløjten, Tjajkovskijs Eugen Onegin og Verdis Don Carlos. Senere på måneden, Sankt Hans Aften 23. juni, er det den danske barytonstjerne Bo Skovhus og Københavns Drengekor, som forener kræfter. På Tivolis fødselsdag 15. august bliver alle sejl sat til med en storstilet koncertopførelse af Donizettis opera Elskovsdrikken med den amerikanske tenor Lawrence Brownlee, den russiske sopran Olga Peretyatko og de danske operasangere Palle Knudsen, Simon Duus og Sofie Elkjær Jensen, og endelig vil operafans kunne se frem til en operagallakoncert med to af den internationale operaverdens nyeste stjerneskud, den sydafrikanske sopran Pumeza Matshikiza og den kinesiske tenor Yijie Shi, der vil synge en række kendte operaarier og -duetter med Tivolis Symfoniorkester under ledelse af den amerikanske dirigent Karen Kamensek (4. september 2015).

Amerikansk stjernetenor er blevet huskendt
Det er ingen hemmelighed, at tenoren Lawrence Brownlees navn stod som et af de allerøverste på ønskelisten, da den forhenværende operadramaturg på Det Kongelige Teater, Henrik Engelbrecht, i marts 2010 satte sig i musikchefstolen i Tivoli og skulle planlægge sin første sæson. Dengang var den amerikanske tenor et forholdsvist nyt navn på den internationale operascene, og endnu helt ukendt herhjemme. Men Henrik Engelbrecht havde hørt ham og så potentialet i den afroamerikanske sanger med den helt utroligt smidige stemme, brillans og store stemmemæssige spændvidde. Siden er Brownlee da også blevet en internationalt efterspurgt sanger, bl.a. på The Met i New York.

Lawrence Brownlee har gæstet Tivoli Festival hver eneste sommer siden 2011, hvor han første gang lagde publikum og anmeldere for sine fødder. Når han den 15. august 2015 - på Tivolis fødselsdag - synger Nemorino i Elskovsdrikken, er det således femte sæson i træk, at stjernetenoren optræder ved Tivoli Festival.

Musikchefens sidste fingeraftryk
Tivoli Festival-sæsonen 2015 bliver det sidste fingeraftryk, Henrik Engelbrecht sætter som musikchef i Tivoli. Engelbrecht meddelte for nylig, at han efter fem år i chefstolen i Tivoli har valgt at søge nye karriereveje inden for den klassiske musikbranche. Det bliver Nikolaj Koppel, der som nyansat underdirektør for Kultur i Tivoli fra årsskiftet overtager ansvaret for Tivolis klassiske musikprofil.

Billetsalget er startet
Billetter til de fire operakoncerter i 2015 kan købes fra torsdag 6. november 2014 på tivolifestival.dk samt i Tivolis Billetcenter, Vesterbrogade 3, tlf. 33151012

Opera i Tivoli 2015

Fredag 5. juni
Stephen Milling med Tivolis Symfoniorkester og Rumon Gamba:
- Brahms' Vier ernste Gesänge og operaarier fra bl.a. Mozarts Tryllefløjten, Tjajkovskijs
- Eugen Onegin og Verdis Don Carlos. Billetter fra 150 kr. + gebyr
- Læs mere: http://admin.tivolifestival.dk/da/program/2015/stephen+milling+og+tivolis+symfoniorkester/

Tirsdag 23. juni
Bo Skovhus og Københavns Drengekor:
- Danmarks internationale operanavn, baryton Bo Skovhus, forener kræfter
- med drengestemmer i eliteklassen. Billetter fra 150 kr. + gebyr
- Læs mere: http://admin.tivolifestival.dk/da/program/2015/bo+skovhus+og+koebenhavns+drengekor/

Lørdag 15. august
"Elskovsdrikken" med Lawrence Brownlee:
- Stjernetenoren Lawrence Brownlee er tilbage - denne gang som Nemorino
- i Tivolis koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken, hvor han synger
- over for bl.a. sopranen Olga Peretyatko. Billetter fra 295 kr. + gebyr
- Læs mere: http://admin.tivolifestival.dk/da/program/2015/elskovsdrikken+med+lawrence+brownlee/

Fredag 4. september
Operagalla med Pumeza Matshikiza og Yijie Shi:
- To af operaverdenens nyeste stjerneskud synger kendte og elskede operaarier
- og -duetter, herunder Rodolfo og Mimis rørende møde fra første akt af
- Puccinis La boh ème. Billetter fra 150 kr. + gebyr
- Læs mere: http://admin.tivolifestival.dk/da/program/2015/operagalla+med+pumeza+matshikiza+og+yijie+shi/


Tilbud på operapakke frem til 4. januar
Gæster, som køber billetter til alle fire operakoncerter samlet senest 4. januar 2015, får 30 % rabat.
Operapakken fås fra 522 kr. + gebyr.

Tivolis årskortholdere får 15 % rabat
Gæster med et årskort til Tivoli får som altid 15 % rabat på billetter til Tivoli Festivals koncerter ved køb i Tivolis Billetcenter, Vesterbrogade 3, tlf. 33151012.

Om Tivoli Festival
er Tivolis årligt tilbagevendende klassisk musikfestival, som også er Nordens største af sin art. Festivalens finder sted i Tivolis Koncertsal fra maj til september og byder på et varieret program med unge, fremadstormende musikere og nogle af den klassiske musiks største sangere, musikere, ensembler og dirigenter. Programmet for Tivoli Festival 2015 bliver først offentliggjort i sin helhed til marts, men allerede nu er det muligt at sikre sig billetter til fire af sæsonens operakoncerter. Billetter kan købes på tivolifestival.dk samt i Tivolis Billetcenter, Vesterbrogade 3, 1630 København V, tlf. 33151012.

Pressekontakt

Torben Plank
Pressechef
  +45 33 75 04 40
  +45 22 23 74 40

Firma

Tivoli A/S
Vesterbrogade 3
1630 København V, Danmark

  +45 22 23 74 40
  +45 22 23 74 40

http://www.tivoli.dk/

Modtag nyheder fra Tivoli A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire