Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/06-14   -   Pressemeddelelse

ROOTSLINE - 3 Nights - 3 Acts - 3 Venues



ROOTSLINE 2014

Adam Cohen(can)
Seth Lakeman solo(uk)
Drew Holcomb & The Neighbours(us)

2. oktober: POSTEN, Odense
3. oktober: TOBAKKEN, Esbjerg
4. oktober: PAVILLONEN, Grenå

Rootsline er en serie koncerter som de fine spillesteder Tobakken i Esbjerg, Posten i Odense og Pavillonen i Grenå er gået sammen om at arrangere.

Egentlig hed koncert serien Folkline, men de tre spillesteder har altså valgt et nyt navn, dels for fornyelsens skyld og dels fordi navnet Rootsline er bredere funderet, da både folk, sing-& songwriting, americana, country og flere andre arve arter går under den betegnelse.

Samarbejdet blev for 6 år siden indledt med det formål, at præsentere det bedste inden for folk og roots musikken, både nationalt og internationalt, nye spændende navne i skøn forening med de mere etablerede, det skæve blandet med det traditionelle, hvilket de sidste 5 års navne, der bl.a. tæller: Katzenjammer, Raul Malo, One Eyed Mule, Madison Violet, Baskery, Klondyke, Harald Haugaard & Helene Blum, Deadman, Jonas Alaska, ahab, Lisbee, Fairport Convention, Israel Nash Gripka og Sandi Thom, fortæller noget om...3 identiske shows på 3 på hinanden følgende dage!

Årets program er godt...rigtig godt, og med et engelsk navn i folk afdelingen, en canadisk sing- & songwriter, begge Tønder festival kendinge og et, på vore breddegrader i hvert fald, nyt amerikansk americana navn, har vi blandet "roots" posen godt og store aftener er i vente!

Adam Cohen(can):

Leonard Cohens søn Adam har ved flere lejligheder været forbi Danmark og givet koncerter der har givet genlyd og fået publikum og anmelderne til at spærre øjnene op for den 42 årige canadiske sanger, der har tre albums på bagen og et 4. på trapperne med forventet udgivelse i starten af september. Sympatisk og inderlig, stor lyrik og musikalsk perfektion er nogle af de superlativer der er blevet hæftet på hans koncerter i Danmark, bl.a. 2 af slagsen på Tønder festivalen. Det er ikke mindst sangene fra det anmelderroste og bedst sælgende album "Like A Man" fra 2012, som Adam Cohen præsenterer ved sine koncerter og formentlig en håndfuld nye sange garneret med et par cover sange og en enkelt eller to af hans far sange, sådan som han plejer at gøre det til hans koncerter.

Drew Holcomb & The Neighbours(us):

Drew Holcomb er en amerikansk americana sangskriver fra Nashville der siden debutalbummet "Washed In Blue" fra 2005, skridt for skridt har bevæget sig mod toppen af genren, og med det seneste album "Good Light" fra 2012, har fået et decideret gennembrud "overthere". Albummet har skaffet de store overskrifter, solgt godt og givet Drew Holcomb & The Neighbours mulighed for at turnere som hovednavn, efter en del år hvor bandet har rejst USA tyndt som supportact for navne som The Avett Brothers og Ryan Adams. Foruden Drew Holcomb består the Neighbours af hans kone Ellie Holcom på vokal og guitar, Nathan Dugger på guitar og keyboards, Rich Brinsfield på bass og en ikke navngiven trommeslager.

Seth Lakeman solo(uk)

Fra England kommer sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Seth Lakeman, der også er et af hovednavnene på Tønder Festivalen i år! Seth Lakeman har opnået stor popularitet i hjemlandet med sine fine sange om hverdagens helte og specielt om mennesker fra området omkring Cornwall hvor Seth kommer fra. Seth Lakeman er tilmed en fantastisk musiker der mønstrer de fleste instrumenter, men specielt er det violinen han håndterer med stor ekvilibrisme og hans kundskaber på netop dette instrument bliver ofte benyttet af kolleger på den engelske Folkscene.

Seth Lakeman's seneste album, det anmelderroste "Word Of Mouth" der udkom i februar i år, er indspillet i en kirke i den østlige del af Cornwall og sangene stikker dybt i den Cornwallske muld og fortæller historier om områdets arbejdere, om krigens tragedier og skæbner og om områdets nærmest majestætiske landskaber, som siden barnsben har inspireret den 37 årige musiker, der turnerer året rundt og som har spillet på hver og en engelsk Folkfestival, hvor han optræder som hovednavn, så vi er ikke så lidt stolte over at kunne præsentere en af den engelske folkscenes nyere navne, men også et af de største.

Billeder


Pressekontakt

Erik Lodberg
Musikbooker
  +45 76 10 92 17

Firma

Tobakken
Gasværksgade 2
6700 Esbjerg, Danmark

  +45 76 10 92 17
  +45 75 18 00 00

http://www.tobakken.dk

Modtag nyheder fra Tobakken på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire