Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/11-10   -   Pressemeddelelse

Konsolideret anlægsskøn for Femern Bælt-forbindelsen

Forligspartierne bag den faste forbindelse over Femern Bælt, dvs. Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance, har den 2. november 2010 holdt møde om økonomien i projektet.

På mødet præsenterede Femern A/S et konsolideret anlægsskøn for den faste forbindelse udformet som en skråstagsbro henholdsvis en sænketunnel. Selskabets gennemgang af anlægsøkonomien i de to mulige tekniske løsninger viser, at anlægsoverslaget for en sænketunnel er beregnet til 37,9 mia. kr., og at anlægsoverslaget for en skråstagsbro er beregnet til 38,5 mia. kr. Begge anlægsskøn er opgjort i 2008-priser.

I forhold til de i projekteringsloven anførte anlægsskøn er en broløsning blevet dyrere, mens en tunnelløsning er blevet billigere.

Transportminister Hans Chr. Schmidt udtaler i den anledning:

-Femern A/S har som aftalt konsolideret anlægsskønnene for en skråstagsbro og en sænketunnel.

-Beregningerne viser, at en skråstagsbro skønnes at koste 38,5 mia. kr., og en sænketunnel skønnes at koste 37,9 mia. kr. De to løsninger koster med andre ord stort set det samme.

-Jeg har noteret mig, at en bro vil være tilbagebetalt på 29 år og en sænketunnel på 30 år. Det viser, at projektet har en sund økonomi.

Relevant information

http://www.trm.dk


Pressekontakt


Firma

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K, Danmark

  33 92 43 02

http://www.trm.dk

Modtag nyheder fra Transportministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire