Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/01-11   -   Pressemeddelelse

Transportminister Hans Christian Schmidt mødes med to svenske ministre til politiske drøftelser om dansk-svensk samarbejde

Transportminister Hans Christian Schmidt er i dag i Stockholm for at mødes med to svenske ministre - infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd og finansmarkedsminister Peter Norman, der begge tiltrådte efter det svenske valg i efteråret 2010.

Fokus på møderne er den brede vifte af forskellige samarbejder, der er mellem Danmark og Sverige på transportområdet.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

- Jeg ser meget frem til mødet med mine svenske kollegaer. En tæt kontakt er vigtig, da Danmark og Sverige har etableret mange nære samarbejder på transportområdet.

- Jeg kan fremhæve samarbejdet om Øresundsregionen, som jo er en region for vækst, og samarbejdet om det fælles dansk-svenske luftrum, som placerer Danmark og Sverige forrest blandt de europæiske lande, når det gælder udvikling og modernisering af lufttrafikstyringen.

- Herudover er det værd at fremhæve det gode samarbejde vi har vedrørende den fælles dansk-svenske virksomhed Post Norden, som varetager postomdelingen i Danmark og Sverige. Der er tale om en af Skandinaviens største virksomheder, med ca. 44.000 ansatte og en omsætning på over 40 mia. svenske kroner.

- Jeg vil også benytte lejligheden til at fortælle om Danmarks kommende EU-formandskab i 1. halvår 2012, og spørge ind til de svenske erfaringer med deres formandskab i 2009.


Relevant information

http://www.trm.dk


Pressekontakt


Firma

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K, Danmark

  33 92 43 02

http://www.trm.dk

Modtag nyheder fra Transportministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire