Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/05-16   -   Pressemeddelelse

Ny bog: Kulturspejlet-nøglen til global succes



Denne bog er et højaktuelt bud på en unik metode til at gøre kultursammenstød til positive møder og herigennem opnå global succes. Omdrejningspunktet er russisk forretningskul-tur og dansk-tyrkisk familieliv.

Forhandlinger og relationer mellem danskere og udlændinge ender alt for ofte i misforståelser, og det drejer sig i bund og grund om, at danskere er ekstreme. Sådan fortæller forfatter og idéhistori-ker Mette Bærbach Bas, der præsenterer Kulturmetoden® - en ny vej til at gøre kultursammenstød til positive møder.

Med underholdende eksempler fra især russisk forretningskultur og dansk-tyrkisk familieliv giver bogen løsninger til, hvordan danskere kan samarbejde, forhandle og trives godt med de mange kulturer, vi gør forretninger med og i stigende grad deler land og hverdag med.

Danskerne er ekstreme. Det er vi særligt på syv områder. Det er på disse områder, vi oftest vil opleve kultursammenstød:

Tillidstaxameteret - Danskerne har en ekstrem høj tillid til hinanden og til staten. Det er en af grundene til, at vi så mange gange er kåret til verdens lykkeligste folk.

Tidsopfattelsen - Danskeren har en ekstrem lineær tidsopfattelse. Vi dyrker effektivitet og todo-lister.

Machoindekset - Danskerne er ekstremt feminine. Vores land er bygget på en stor, femi-niseret offentlig sektor, og vi sværger til feminine samfundsdyder som inklusion, lighed og konsensus.

Hierarkipyramiden - Danmark har et ekstremt fladt hierarki. Vi er meget uformelle og dyr-ker lighed, konsensus og den enkeltes eget ansvar.

Tryghedstermostaten - Danskerne er et ekstremt trygt folkefærd. Trygt placeret midt i EU og med en stabil politisk historie, der gør, at danskerne er meget modtagelige over for for-andringer.

Følelsesbarometeret - Danskerne er ekstremt følelsesforskrækkede. Vi undgår konflikter, hvis de betyder, at vi skal vise følelsesudbrud offentligt.

Tilhørsforholdet - Danskerne er ekstremt individualistiske. Vi har hverken et særligt reli-giøst, ideologisk eller nationalt forankret tilhørsforhold.

Ved i første omgang at se os selv i spejlet og erkende, hvor ekstreme vi er, kan vi opnå bedre re-sultater globalt. Kulturmetoden® handler ikke om at lægge sig fladt ned, hver gang der er en kon-flikt, men om at se sig selv og sin kultur i øjnene, hvile i den og samtidig give plads til mennesker med en kultur, der er vidt forskellig fra vores. Der er tale om en refleksionsmetode, som hjælper os til at se tingene objektivt og finde gennemtænkte løsninger på kulturelle konflikter.
Om forfatteren: Mette Bærbach Bas er cand.mag. i idéhistorie og russisk, tyrkisk gift,
kulturtræner og populær foredragsholder og blogger.


Relevant information

Køb bogen her
http://www.turbineforlaget.dk/shop/turbine-business/turbine-business/kulturspejlet/


Billeder


Pressekontakt

Marie Jensby
PR og kommunikation
  +45 86 12 79 16

Firma

Forlaget Turbine
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Århus C, Danmark

  +45 86 12 79 16

http://www.turbine.dk

Modtag nyheder fra Forlaget Turbine på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire