Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/07-11   -   Pressemeddelelse

M3 åbner for 110 km/t

Så er der godt nyt til de omkring 100.000 daglige bilister på Motorring 3 (M3) vest om København. Sommerens store asfaltarbejde mellem Slotsherrensvej og Roskildevej er slut, og den nye, udvidede motorvej kan åbne med tre kørespor i hver retning og 110 km/t. Det sker i løbet af weekenden 5. - 7. august.

Dermed slutter asfaltarbejdet som planlagt, og den sidste sommerferietrafik får også glæde af mere plads og støjdæmpende asfalt.

"Vi har arbejdet dag og nat for at blive hurtigt færdig, så det er en stor glæde, at vi kan åbne for den sidste del af M3 i fuld vejbredde og ny asfalt og for enhver bilist, der har siddet i kø på denne strækning, er dette altså rigtig gode nyheder", siger Niels Gottlieb, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Med den sidste bane asfalt lagt er M3 nu helt åben med tre kørespor i hver retning fra Jægersborg til Holbækmotorvejen.

Baggrund
Udvidelsen fra 2 til 3 kørespor i hver retning på den vigtige motorringvej vest om København fra Jægersborg til Holbækmotorvejen er sket i to omgange. Første del, der bestod af to etaper fra henholdsvis Jægersborg til Slotsherrensvej og fra Roskildevej til Holbækmotorvejen, blev udvidet fra 2005-2008. En etape på ca. 3 km omkring Jyllingevej har været udsat, fordi forbindelsen til 1. etape af Frederikssundmotorvejen først blev besluttet i efteråret 2006. De to motorveje mødes i et stort motorvejskryds lidt syd for Jyllingevej.

Udsættelsen betød, at vi oprindeligt først kunne åbne den sidste del af M3 i 2012. Vejdirektoratet har imidlertid ved en fremsynet styring af projektet sammen med entreprenøren indhentet ca. 12 måneder på byggeriet, så den altså nu kan åbne.

1. etape af Frederikssundmotorvejen mellem M3 og M4 er den næste storkøbenhavnske motorvejsstrækning klar til åbning senest i 2012.

Relevant information

http://www.vd.dk/m12


Pressekontakt


Firma

Vejdirektoratet
Niels Juels Gade 13, Postboks 9018
1022 København K, Danmark

  72 44 30 32
  21 29 07 33

http://www.vejdirektoratet.dk

Modtag nyheder fra Vejdirektoratet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire